Cambrils doblarà les places d’aparcament de bicicletes

Cambrils tindrà 136 noves places d’aparcament de bicicletes distribuïdes en 17 punts del litoral. Amb aquesta actuació es doblen les places d’aparcament a la zona de ponent i es multipliquen per 2,5 les de llevant.
Els 68 aparcabicis, amb capacitat per dues bicicletes cadascun, ja s’han començat a instal·lar a la zona de ponent i inclouen senyalització informativa de seguretat sobre els tipus de cadenats i com utilitzar-los correctament per prevenir robatoris. En dues setmanes estaran tots col·locats, segons la previsió.

El model instal·lat combina l’aparcament de qualsevol tipus de cicles, un sistema molt adequat per fomentar la circulació de bicicletes, ciclomotors i motos i reduir la pressió de vehicles de quatre rodes (com poden ser els turismes, furgons, tot terrenys o camionetes) en la mobilitat general interna. En els aparcaments exclusius per bicicletes s’utilitzen els arcs metàl·lics a una distància inferior al metre per evitar l’accessibilitat de motos. En aquest cas, però, s’ha optat pels aparcacicles perquè també és convenient facilitar l’ús de la moto.

Els nous aparcaments se situaran al llarg del litoral: 6 a ponent, 7 a l’eix central i 6 a llevant. Concretament hi hauran noves places a la passarel·la de fusta, al parc del carrer Anoia, carrer Sant Marino, parc del carrer Andorra, parada de taxis, carrer Mas Clariana, Torre del Port, carrer Fragata, parc de l’Ardiaca, sortida El Dorado, parc Auguste Renoir, carrer Golf de Sant Jordi i final del carrer Germà Lluís Escofet.
L’actuació s’emmarca en l’eix del foment de la mobilitat sostenible del Pla de Mobilitat Urbana de Cambrils 2014-2018, que preveu diferents accions per afavorir l’ús de la bicicleta i el transport públic.
En aquesta línia, a finals de l’any passat es va estrenar el carril bici de la plaça de l'Ajuntament, enllaça l'avinguda Països Catalans amb el carrer Molí d'Avall; el passat abril es va posar en marxa la campanya de transport públic gratuït, i aquest estiu es mantindran les dues línies de bus urbà, entre altres iniciatives.

 
Font: Ajuntament de Cambrils
 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top