Campanya de promoció dels mercats municipals basada en el producte fresc i en els productes de les parades exteriors

L’alcaldessa, Núria Marín, ha presentat la nova campanya de promoció dels mercats municipals que impulsa l’Ajuntament de L’Hospitalet per transmetre la importància i la qualitat del producte fresc i donar a conèixer els mercats entre els consumidors més joves. A la presentació, que s’ha celebrat al Mercat del Torrent Gornal, també hi han assistit el tinent d’alcalde de Promoció Econòmica i Ocupació, José M. García Mompel, i els representants de les juntes dels mercats municipals, que han donat suport a la iniciativa.

Núria Marín ha dit que per fer front a les noves fórmules de venda “el comerç local ha de seguir generant estratègies que li permetin ser competitiu i satisfer les demandes de la ciutadania”. En aquesta línia, ha afegit, “l’Ajuntament treballa per consolidar un comerç de proximitat de qualitat i atractiu, que doni un bon servei i que s’adapti a les necessitats de tothom ja que els comerços i els mercats municipals actuen com a motors econòmics dels barris, són font de riquesa i ocupació, i també contribueixen a dinamitzar i vertebrar els barris”.

El producte fresc torna a ser un dels eixos prioritaris de la campanya i, com a novetat d’enguany, es posen en relleu els productes de les parades exteriors com són els estris de cuina i parament de la llar o el tèxtil, entre d’altres. La campanya consta dels eslògans “Si necesitas ordenar tu cocina, ven a los mercados de L’H. Tendrás la sartén por el mango”, “Si vols renovar el teu armari, vine als mercats de L’H i sortiràs de vint-i-un botons” i “Si vols menjar productes frescos, vine als mercats de L’H. Et muntarem un bon pollastre”.

La iniciativa es concreta amb uns tallers de cuina al mercat adreçats a joves de 20 a 40 anys. Enguany es proposa aprendre a cuinar tres receptes senzilles i econòmiques amb el pollastre com a protagonista —crema de pollastre amb blat de moro torrat, delícies de pollastre arrebossades amb cereals i mandonguilles de pollastre amb calamars.

La campanya s’inicia divendres, 18 d’octubre, al Mercat de la Florida; el 19 d’octubre, al Mercat de Collblanc; el 25 d’octubre, al Mercat de Bellvitge; el 26 d’octubre, al Mercat del Torrent Gornal; el 8 de novembre, al Mercat Merca-2 Bellvitge; el 9 de novembre, al Mercat de Can Serra; el 15 de novembre, al Mercat de Santa Eulàlia, i finalitza el 16 de novembre, al Mercat del Centre. Els horaris de divendres són de 17 a 19.30 hores i els de dissabte, de 10.30 a 13 hores.
 

Inversió estratègica

L’alcaldessa ha explicat que, en aquests moments, “l’Ajuntament està fent una inversió estratègica en la renovació dels mercats per tal d’impulsar el petit comerç”. Així, a final d’any, s’iniciarà la construcció del nou Mercat de la Florida, que s’aixecarà al mateix solar de l’antic edifici, tindrà una superfície d’uns 18.000 m2 distribuïts en cinc plantes: dues plantes d’aparcament soterrani i amb serveis del mateix mercat; un Mercadona; la planta del mercat, amb parades d’alimentació (parades de fresc) i equipament de la persona, i una última planta destinada a equipament municipal. També es preveu la remodelació del Mercat Can Serra, amb la millora de l’accés a l’equipament, la redistribució de l’espai interior, el canvi del paviment i la millora de les instal•lacions, amb l’obertura d’un supermercat Dia. El 2014 es pavimentarà l’entorn del Mercat de Santa Eulàlia.

L’Hospitalet compta actualment amb vuit mercats municipals: Collblanc, Santa Eulàlia, Bellvitge, Merca-2 Bellvitge, Can Serra, Centre, Torrent Gornal i la Florida; tres mercats setmanals: Bellvitge, Ocellets i mercat dels llibres del carrer d’Occident.

L’Ajuntament organitza i promou cada any la campanya de mercats, que es desenvolupa a la tardor, col·labora amb els mercats municipals en les campanyes de Nadal i dóna suport a les activitats promocionals que fan als mercats com ara Carnestoltes, Nadal, Sant Joan, festes de barri, visites escolars i altres activitats.
 

Font: Ajuntament de l’Hospitalet

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top