Castell-Platja d’Aro inicia els treballs de les franges per protegir-se contra els incendis

L’Ajuntament de Castell–Platja d’Aro inicia els treballs d’obertura i  manteniment de les franges de 25 metres de protecció davant possibles incendis forestals a diverses urbanitzacions del municipi, zones verdes i nuclis urbans, d’acord amb el projecte tècnic elaborat per la Diputació de Girona i aprovat en el Ple municipal de 21 de juny de 2017, dividit en dos grans blocs i anualitats. En aquest any 2019 s’executa la primera part que inclou les urbanitzacions Mas Ros, Mont d’Aro-Los Pinos, Politur, Xicu Moner, Dalmau, La Gramoia i Vilar d’Aro; els nuclis urbans de Platja d’Aro i de S’Agaró, i també les zones verdes municipals incloses en aquest àmbit.

Conjuntament suposa una intervenció de neteja en 55,43 hectàrees de franges perimetrals i  en 20,67 hectàrees de zona verda i s’hi destina un pressupost de 126.408 euros, i ho desenvolupa l’empresa Alameda-Torrent SLU que hi treballarà fins a mitjans de maig, abans d’iniciar-se el període de màxim risc d’incendi. També se sol•licitarà subvenció al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació de la Generalitat de Catalunya. En una fase posterior, l’any 2020 s’executarà la segona part del projecte a les urbanitzacions Puig Romaní, les Suredes, Cim d’Aro, Mas Nou-Mas Semi i el nucli de Castell d’Aro; amb 59,98 hectàrees de franges perimetrals i 6,29 hectàrees de zona verda.

Aquests treballs es van realitzar per primera vegada el 2007, i de llavors ençà se n’ha fet manteniment cada dos anys (2009, 2011, 2013, 2015 i 2017), i ara s’actualitza l’actuació amb una nova aclarida de vegetació. D’acord amb els criteris marcats per la Generalitat de Catalunya en les urbanitzacions sense continuïtat immediata amb la trama urbana, s’hi obre o s’hi manté una franja de 25 metres, que envolta les urbanitzacions, tallant tot el sotabosc i arbres per evitar la continuïtat vegetal tant horitzontal (entre capçades) com vertical (entre arbustos i arbres).

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top