Castellar del Vallès incrementarà les partides d’ajuts socials un 84% l’any 2014

Les partides d’ajuts a les persones en situació desafavorida augmentaran dels 135.000 euros d’aquest exercici als 249.000 euros per a l’any 2014. L’increment, que és d’un 84%, és un dels trets més destacats de la proposta de pressupost municipal que l’equip de govern sotmetrà a votació del Ple el proper dimarts, 29 d’octubre. La suma global de l’exercici 2014 arribarà a un total de 23,5 milions d’euros, una xifra que suposa una disminució de l’1,67% respecte el pressupost vigent.

L’import que es preveu per a ajudes socials es desglossa en diversos conceptes: així, els ajuts a famílies arribaran als 159.000 euros (39.000 euros més respecte l’any 2013). Aquest apartat inclou des de les beques de menjador, llibres i material escolars fins als ajuts per al pagament de subministraments, productes sanitaris, aliments, transport públic o tractaments odontològics. També s’hi inclouen les subvencions a famílies monoparentals. D’altra banda, els ajuts d’accés a l’habitatge també augmentaran, passant  de la dotació actual de 15.000 euros a una destinació de 25.000 euros per al 2014.

Així mateix, el consistori crearà tres noves partides específiques: dues de 30.000 euros cadascuna, destinades respectivament al Pla de suport als afectats per desnonaments hipotecaris i a les subvencions de l’lmpost de Béns Immobles per a persones amb escassa capacitat econòmica. Una tercera partida de 5.000 euros anirà adreçada a  fomentar que els propietaris arrendin els seus immobles a través de la Borsa de Mediació per al Lloguer Social de l’Oficina Local d’Habitatge.

L’equip de govern s’ha fixat com a altres prioritats per al 2014 aplicar mesures per assolir una política fiscal progressiva, garantir l’estabilitat pressupostària i la qualitat dels serveis municipals, amortitzar el deute de l’Ajuntament i realitzar inversions de millora de la via pública i dels equipaments municipals.
 

Estabilitat pressupostària i reducció de l’endeutament

Un altre objectiu de la proposta de pressupost municipal és garantir l’estabilitat pressupostària i la qualitat dels serveis municipals. En aquest sentit, el consistori no té previst demanar nous préstecs fins al 2015 i finançarà les seves inversions amb recursos ordinaris o amb subvencions d’altres administracions. Els ajuts i subvencions s’incrementen de forma global en 121.000 euros.

D’altra banda, i pel que fa al pressupost de despeses, destaquen els increments interanuals en les regidories de Serveis Socials (9,66%), Educació (7,33%) i Ocupació i Formació (6,12%). A més, també augmentaran les partides de manteniment de la via pública i dels equipaments.

En relació amb la càrrega financera, es preveu situar l’índex d’endeutament per sota del 75% a finals del mandat. Per aconseguir-ho, l’Ajuntament preveu amortitzacions de préstecs per valor de 3,6 milions d’euros en el pressupostos del 2014 i el 2015, respectivament.
 

Inversions per al 2014

Per a l’any 2014, les inversions més destacades es dividiran en quatre grans blocs. En primer lloc, es destinaran 195.000 euros a l’espai públic, amb treballs de millora en carrers i adquisició de mobiliari urbà i jocs infantils. També s’executarà un Pla de Millora d’equipaments educatius per valor de 110.000 euros. El tercer paquet d’actuacions anirà adreçat a les tecnologies de la informació i la comunicació, amb un import de 82.400 euros. I finalment, el darrer bloc serà el que es destinarà a la millora dels equipaments esportius, amb una inversió de 25.000 euros que permetrà ampliar l’espai de gespa artificial del camp de futbol, arranjar el parquet del pavelló Joaquim Blume i millorar les instal•lacions esportives de l’Espai Tolrà.


Font: Ajuntament de Castellar del Vallès
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top