Catalunya se situa entre els països europeus líders en reciclatge d'envasos domèstics

Catalunya es va situar el 2012 entre els països líders en reciclatge d'envasos domèstics a Europa. Amb un 82,7% de reciclatge d'envasos lleugers (plàstic, llaures i brics) i de cartró i paper, es troba per darrere de Bèlgica, República Txeca i Alemanya, que lideren el rànquing europeu. En relació a l'Estat, Catalunya és el territori on més es reutilitzen aquest tipus de residus, 12 punts per sobre de la mitjana espanyola. La xifra ha millorat respecte el 2011, quan es reciclaven el 78% dels envasos. Anualment, cada català diposita 14,9 quilos d'envasos lleugers, un 35% més que la mitjana estatal, i 20,1 quilos de cartró i paper, un 28% més que a la resta de l'Estat.

L'Agència de Residus de Catalunya i Ecoembes han presentat les dades de reciclatge. Óscar Martín, director general Ecoembes, organització responsable de coordinar el reciclatge dels envasos lleugers i de cartró i paper, apunta que el 84% dels catalans afirmen separar tots o quasi tots els residus diàriament, mentre que la xifra a nivell espanyol és del 72%.

Els responsables de l'Agència i l'empresa Ecoembes creu que aquesta actitud té el seu origen en la conscienciació i educació ambiental dels ciutadans, sobretot, els escolars. Només a Catalunya es van impulsar més de 60 campanyes publicitàries l'any passat i més de 56.000 escolars van rebre informació per crear hàbits de reutilització. Així es busca incrementar la xifra de catalans que consideren el reciclatge un acte molt o força importants, situat al 88% el 2012.

L'actitud de compromís també es veu per part de les empreses, afegeixen, ja que només a Catalunya, 2.491 contribueixen participant al Punt Verd (que tenen com a objectiu recollir les deixalles que no es poden distribuir als contenidors normals que hi ha al carrer).
 

Quasi 1.400 treballadors a Ecoembes

Pel que fa a Ecoembes, l'any 1998 es va crear un Sistema Integrat de Gestió, que genera més de 42.000 llocs de treball a tot l'Estat, dels quals 1.375 directes a Catalunya. El sistema afecta, entre d'altres, als agents que participen en la cadena de distribució dels productes envasats (com poden ser envasadors, importadors y minoristes).
 

Font: ACN
 

 

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top