Catalunya treballa en prevenir els incendis forestals a través dels serveis de tala i poda d’arbrat

Des de que es va adjudicar el contracte per ENDESA DISTRIBUCIÓN ELÈCTRICA, S.L., Talher està donant tot aquest any el servei de tala i poda d’arbrat sobre xarxes aèries AT, MT. BT a la Catalunya Occidental  (Lleida MT, Lleida BT, Tarragona MT, Tarragona BT). 
 
L’empresa també porta diferents projectes de franges de protecció contra incendis a Municipis com els de Torrelles de Llobregat, Tordera (LOT 4) o el Districte de Nou Barris amb l’adjudicació dels Treballs de desbrossament i neteja de massa forestal a Torre Baró, Vallbona, Ciutat Meridiana i límits amb el Parc de Collserola.
 
La funció d’aquestes franges de protecció perimetral és la de mitigar l'acció d'un foc provinent de la zona forestal per facilitar les tasques d'extinció i, d'aquesta manera, salvaguardar els béns i les persones. A més, aquestes franges han de prevenir l'avanç d'un incendi originat dins de la zona urbana i evitar que s'estengui cap a la massa forestal.
 

Unes actuacions Subvencionades
 
Des de l’any 2005, la Direcció General de Medi Natural ha subvencionat l’obertura i el manteniment de franges de protecció perimetral d’urbanitzacions amb criteris de prevenció d’incendis forestals. Els treballs que s’inclouen en aquestes subvencions consisteixen a aclarir l’estrat arbori i estassar l’estrat arbustiu, en un franja d’almenys 25 metres d’amplada, en els boscos que envolten les urbanitzacions o nuclis urbans. Es respecta un arbre cada sis metres i es neteja el sotabosc deixant-hi les espècies que no són inflamables.
 
 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top