Cinc projectes es presenten al concurs d’emprenedoria de l’Ajuntament de Sant Cugat per crear empreses cooperatives

L’Ajuntament de Sant Cugat és una de les primeres administracions locals de Catalunya que engega un projecte d’emprenedoria cooperativa. Amb aquesta iniciativa, el consistori pretén ampliar l’abast de les seves polítiques per fomentar l’ocupació.

Un total de cinc projectes s’han presentat a l’innovador concurs d’emprenedoria social i cooperativa que ha impulsat l’Ajuntament. Un d’aquests projectes, però, no compleix els requisits de les bases i per tant ha quedat fora del procés de selecció.

Els projectes empresarials de base cooperativa que optaran a guanyar el concurs són els següents:

• Sabor afegit: elaboració de productes d’alimentació per a establiments gastronòmics. Projecte presentat per un equip de 3 persones.
• L’Ortiga: producció agrària a la finca de can Monmany. Comercialització de cistelles de consum dels productes tant d’aquesta finca com de pagesos ecològics de la zona. Paral•lelament, es proposa un projecte d’educació i formació mitjançant activitats educatives. Projecte presentat per un equip de 5 persones.
• Vip Size Events: organització d’esdeveniments corporatius (adreçats a empreses) i oferta de paquets turístics d’oci. Projecte presentat per un equip de 4 persones.
• Sinergia 360º: creació d’una xarxa de compravenda de serveis a través d’una moneda social (l’eQ). Els usuaris es posarien en contacte a través d’una plataforma digital. El projecte pretén facilitar l’ocupació de persones amb situació d’atur donant-los suport a l’hora d’identificar tipus de serveis que podrien prestar. Projecte presentat per un equip de 6 persones.
En les properes setmanes una comissió tècnica, formada per agents de la Cambra de Terrassa, Sèpal, Federació de Cooperatives de Catalunya, Inbens, Fundació Sant Cugat Actiu i el Servei d’Ocupació Municipal (SOM), avaluarà els quatre projectes i resoldrà el guanyador o guanyadors del concurs. Cal recordar que, tal i com estableixen les bases, es podran escollir fins a un màxim de quatre projectes guanyadors.

El premi consisteix en un lliurament de 2.000 € per engegar els projectes empresarials i una subvenció d’un màxim de 18.000 € condicionada a la justificació de resultats. A més a més, els guanyadors disposaran gratuïtament d’un espai de co-working en un centre de negocis i comptaran amb l’assessorament d’una Comissió de Seguiment amb experts per tal d’ajudar a engegar i consolidar les cooperatives.
 

Un concurs d’emprenedoria orientat a crear nova ocupació, especialment a col·lectius vulnerables

Tots els projectes han estat presentats per un equip de persones de les quals un mínim de 2/3 parts resideixen a Sant Cugat i estan en situació d’atur (a més, 1/3 part ha de tenir un mínim de 6 mesos d’atur). Per tant, les noves empreses cooperatives que es constitueixin donaran feina a persones del municipi que en aquests moments estan desocupades.

A més a més les bases del concurs estableixen que, en cas que les empreses cooperatives es consolidin i puguin crear més ocupació, el 75% dels nous llocs de treball provindran de la borsa del Servei Municipal d’Ocupació (SOM) i dels col·lectius que s’estableixin des del propi SOM com a especialment vulnerables.


Font: Ajuntament de Sant Cugat

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top