CIRCUTOR col·labora amb CENIT VERD per impulsar la electromobilitat a Espanya

CIRCUTOR, empresa líder en sistemes de recàrrega Intel·ligent de vehicles elèctrics, ha participat en el projecte de recerca CENIT VERDE, liderat pel Centre Tècnic de SEAT, amb el suport del Ministeri d'Economia i Competitivitat a través del Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial ( CDTI) i la coordinació de CTM Centre Tecnològic.

CENIT VERDE és un projecte d'investigació dedicat a l'estudi i desenvolupament de les tecnologies que han de facilitar la implantació del vehicle elèctric a Espanya. Durant quatre anys d'investigació, més de 800 professionals de 16 empreses i 14 organismes públics de diversos àmbits han sumat esforços per desenvolupar alternatives sostenibles en automoció, infraestructures i energia.

El projecte ha impulsat la investigació de la mobilitat elèctrica i ha estimulat la inversió i la innovació per convertir Espanya en un actor global en el sector del vehicle elèctric. En concret, ha permès avançar en diferents camps, des de la investigació de les bateries, fins a la integració del vehicle en el sistema elèctric, passant per la infraestructura de recàrrega i la comunicació del vehicle amb la xarxa elèctrica.
 

Els reptes als quals ha hagut d'enfrontar CIRCUTOR han estat tres principalment:

a) Desenvolupar un punt de recàrrega capaç de funcionar en corrent altern monofàsic, trifàsic i en corrent continu. A més permetent la bidireccionalitat de l'energia per a les futures aplicacions V2G i V2H.

b) Definir un sistema de comunicacions transparent que permeti la total gestió de les càrregues i els excedents d'energia, comunicant a través del centre de gestió amb les distribuïdores i l'operador del sistema. Assegurant així la interoperabilitat del sistema.

c) Assegurar sempre la seguretat de l'usuari i dels equips connectats durant tot el procés. Els punts de càrrega manegen tensions perilloses al contacte i poden estar a l'exterior exposats a les inclemències del temps.

http://www.cenitverde.es/
http://www.youtube.com/watch?v=oYM4vXTdfoo

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top