Clece millora la ventilació d’una instal·lación singular como el Mercat del Fondo

Clece Manteniment ha contribuït a millorar la ventilació i el confort tèrmic del moll del Mercat del Fondo, així com a evitar la comunicació d’olors entre estàncies amb un ús diferenciat. La solució implementada dona solució a aquests aspectes, afavorint la recirculació de l’aire.

El disseny inicial del sistema de ventilació i climatització de la zona de càrrega i descàrrega, situada al soterrani del Nou Edifici Fondo, construït l’any 2013, s’havia mostrat insuficient per complir amb les necessitats d’aquest espai, un cop que va entrar en ús.

La millora havia estat sol·licitada pels botiguers d’aquest popular mercat de Santa Coloma de Gramenet, que dona servei al barri d’El Fondo, amb una població de 18.000 habitants. L’àrea de l’Ajuntament que gestiona els edificis municipals va recollir la proposta, que s’ha materialitzat en un projecte i obra consensuat amb els paradistes.

La solució proposada pel departament d’enginyeria i oficina tècnica de Clece, després de realitzar els càlculs corresponents de cabdals i necessitats reals de ventilació, ha consistit a implementar sistemes mecànics addicionals i a dissenyar un traçat de conductes d’extracció adaptat a la superfície.

Aquesta sectorització permet fer recircular l’aire i evitar un ambient viciat. Cal considerar que al moll de mercaderies es descarrega peix, carn i fruita, i que conté una sala de recollida de residus. Aquests factors feien recomanable la millora executada, especialment abans dels mesos d’estiu.

S’ha renovat també la senyalètica de precaució, per avisar sobre les alçades màximes a l’àrea d’aparcament.

Clece Manteniment ha abordat en altres ocasions problemàtiques semblants, dissenyant en cada cas la solució més adient i adaptada a l’ús real de les instal·lacions.

 

Manteniment dels edificis municipals a Santa Coloma

El Mercat de Fondo forma part d’un edifici multifuncional que allotja el moll, el mercat municipal, una biblioteca i una escola infantil. Clece es responsabilitza del manteniment conductiu, preventiu i correctiu d’aquest complex.

El contracte de manteniment dels edificis municipals de Santa Coloma de Gramenet inclou un ampli ventall d’instal·lacions i equipaments, que inclouen escoles, centres esportius, dependències per oficines i serveis, mercats, policia local... Clece Manteniment gestiona la totalitat del contracte.

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top