Cobots, ciberseguretat i logística de l'última milla a l'àrea de testbed IOT Solutions World Congress

Robots preparats per col·laborar millor amb els humans, solucions per transformar la logística urbana d'última milla i sistemes de seguretat desenvolupats per a dispositius mèdics i cotxes connectats. Aquests són alguns dels projectes presentats al Testbed Area of IOT Solutions World Congress (IOTSWC), l'esdeveniment líder centrat en la transformació de la indústria mitjançant tecnologies disruptives organitzat per Fira de Barcelona en col·laboració amb Industry IOT Consortium® (IIC™). Celebrat al recinte Gran Via de Fira de Barcelona del 31 de gener al 2 de febrer, l'esdeveniment exposarà bancs de proves que mostren com les tecnologies més avançades i innovadores transformaran les empreses i com es fabriquen els productes i es presten els serveis.

Canviar el paradigma dels robots, de l'automatització a la col·laboració, és l'objectiu del banc de proves de PAL Robotics. Les tendències actuals de la robòtica col·laborativa demanen esforços en la interacció home-robot que permetin la manipulació fàcil i segura dels robots a la botiga. Aquest banc de proves mostra la teleoperació del braç del robot TIAGo de PAL Robotics de manera que pot detectar pertorbacions externes com ara obstacles.

La ciberseguretat s'ha convertit en un element clau de cada empresa i això és especialment cert en diverses indústries com la sanitària i l'automoció. Irdeto mostrarà la primera plataforma de ciberseguretat específica per a la salut que combina capacitats de detecció al dispositiu amb una plataforma al núvol que identifica de manera proactiva les vulnerabilitats del programari, gestiona el cicle de vida del producte i proporciona mesures de mitigació ràpides. Així mateix, el cotxe connectat també planteja molts reptes i per destacar la importància de la seguretat hermètica, Siemens mostra una simulació de pirateria de vehicles que inclou diversos escenaris de pirateria, com ara l'eliminació de frens, la modificació del quilometratge i el control remot de les funcions del vehicle.

Logística i ciutat

La ciutat és l'escenari d'altres dos bancs de proves. Aqualia, FCC i Rigual presenten una solució basada en Microsoft i Teltonika Digital Twins, IoT i XR per potenciar els proveïdors de serveis de ciutats intel·ligents digitalitzant els vehicles utilitzats en serveis de neteja per abordar el repte global de la sostenibilitat i augmentar l'eficiència en el consum de recursos i la gestió del servei. El centre de recerca de mobilitat CARNET també ha escollit la logística de l'última milla com a objectiu de la seva solució ONA. Un vehicle concentrador autònom que funciona amb dispositius de lliurament autònoms més petits i un centre de control de fons remot que gestiona les comunicacions, recull dades, optimitza les operacions de la flota i proporciona una solució segura en situacions complexes.

L'últim banc de proves centrat en la logística és SmartAxiom de Zariot, una solució de gestió logística que té la seguretat de Blockchain directament incrustada al dispositiu i dins de la infraestructura de connectivitat, sent la primera solució que es protegeix amb blockchain des del dispositiu al núvol.

Fabricació, dades i sanejament

Els tres últims bancs de proves aborden diferents solucions en les indústries de fabricació, energia i alimentació i begudes. Deloitte presentarà una solució de manteniment predictiu que utilitza sensors per capturar dades per optimitzar el funcionament d'un braç robot en una planta de fabricació. Les dades també són el nucli del banc de proves seleccionat d'Engie centrat a crear un espai de dades basat en estàndards oberts que permet compartir dades al llarg de la cadena de subministrament d'energia. L'últim banc de proves inclòs a l'Àrea de test IOTSWC és una solució automàtica d'Evowater Technology Company per desinfectar periòdicament conductes dispensadors de begudes i ampolles reutilitzables, alhora que proporciona informació sobre el consum i les propietats de la beguda.

Aliança transversal de la indústria

Després de l'èxit de la primera edició coubicada de IOTSWC i ISE el 2022, els dos esdeveniments han decidit continuar amb la seva coubicació. En la primera edició conjunta, els esdeveniments van explorar el terreny comú entre dos conjunts diferents de tecnologies disruptives i el potencial que això ofereix als assistents i als expositors. Així, els visitants podran tornar a accedir a les zones expositives d'ambdós esdeveniments sense cap cost addicional, mentre que els delegats de l'IOTSWC rebran un 50% de descompte si es volen inscriure a qualsevol de l'ISE.
 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top