Comença el procés de regulació de les noves màquines que circulen per la ciutat de Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona, davant la proliferació en els últims anys de nous mitjans de transport com els vehicles de mobilitat personal amb motor (VMP) i cicles de més de dues rodes, s'ha marcat com a objectiu dotar la ciutat amb una ordenació d'aquests nous elements per resoldre els problemes de convivència a l'espai públic i fomentar una mobilitat sostenible i segura.

Es pretén crear aquesta regulació mitjançant la modificació de l'Ordenança de circulació de vianants i vehicles, amb la qual té la voluntat d'incorporar a l'ordenament tots els VMP d'ús personal assistits amb motor i els VMP d'ús d'activitat econòmica o d'activitat de caràcter lucratiu, ja siguin assistits per motors elèctrics o per força mecànica i els cicles de més de dues rodes.

Com a punt de partida per dur a terme aquest ordenament s'han realitzat dos treballs d'anàlisi de la situació sobre els locals de lloguer d'aquests vehicles i sobre la seva classificació. Les conclusions dels estudis s'utilitzaran com a punt de partida per posar en marxa un procés de participació tant amb el sector dels VMP i cicles de més de dues rodes com amb la ciutadania, per rebre les diferents opinions, inquietuds i necessitats de cadascun dels agents. El procés inclourà associacions de veïns i veïnes, empreses i entitats del sector dels VMP i cicles de més de dues rodes, empreses i entitats relacionades amb la mobilitat i els grups municipals.

A partir d'aquí es treballarà per elaborar una proposta d'ordenació per a cadascuna de les tipologies detectades, que ha de complementar-se amb la definició d'unes rutes per a la circulació de grups i de zones d'espera, la definició d'un règim sancionador, l'elaboració d' un catàleg de VMP i cicles de més de dues rodes, la definició d'un sistema d'identificació d'aquests vehicles i, finalment, la modificació de la normativa existent.

La classificació i regulació d'aquest tipus de vehicles és una experiència innovadora, que vol ser la referència per a altres normatives de caràcter estatal en l'àmbit de la regulació urbana.

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top