Comença l’estesa de la fibra òptica als polígons industrials de Santpedor

L'Ajuntament ha iniciat les obres d'estesa de la fibra òptica a les zones industrials del terme municipal. Els treballs es centren en fer arribar als polígons industrials la connexió de la troncal existent de Xarxa Oberta de Catalunya al Polígon Pla de Santa Anna del municipi de Sant Fruitós de Bages. El projecte, aprovat el passat mes de febrer en ple extraordinari, ascendeix a 184.603,07 euros i es financen amb les aportacions plurianuals de 50.000 euros dels pressupostos municipals, a l'espera de la confirmació del finançament extern sol•licitat al Pla Únic d'Obres i Serveis de la Generalitat (PUOSC).

L'obra consisteix en canalitzar un conducte soterrat, on s'hi podran disposar diferents conductors dels operadors i d'aquesta manera dotar del servei als polígons fins a tocar al casc urbà residencial. Els treballs que s'estan executant corresponen a la primera fase del projecte, que va des de Sant Fruitós de Bages fins al Polígon de Santa Anna I de Santpedor. Les obres tindran una durada de 2 mesos i es desenvolupen conjuntament amb la interconnexió de la xarxa de gas natural entre les dues àrees industrials.

El passat mes de febrer va posar el punt final a la llarga tramitació, de 19 mesos, a la qual s'ha hagut de sotmetre el Projecte d'instal·lació de fibra òptica als polígons industrials de Santpedor motivada, principalment, pels requeriments administratius als quals s'ha hagut de sotmetre i que han requerit la introducció de modificacions de caràcter tècnic, d'una banda, així com la tramitació de les al·legacions presentades.

Amb un import de 184.603,07 euros –als quals cal sumar l'IVA vigent i un import de 2.320,05 euros en concepte de les indemnitzacions derivades de l'obra- el projecte compta amb una aportació municipal de 110.000 amb la qual s'executarà la primera fase, consistent en la construcció de la infraestructura troncal a quatre dels cinc polígons de Santpedor: Santa Anna I, II i III i Riu d'Or. L'estesa de la fibra òptica al polígon de les Verges està previst per a la segona fase d'execució del projecte.


Font: Ajuntament de Santpedor
 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top