Comencen els treballs de l’última fase del projecte de connexió del carril bici de Pont Major a Campdorà a Girona

Ja han començat els treballs de la tercera i última fase del projecte de connexió del carril bici que ha d’unir els barris de Pont Major i Campdorà. Les obres es portaran a terme entre l’espai lliure que hi ha al costat de la benzinera del pont de l’Aigua –punt final de la segona fase- i el límit nord del terme municipal de Girona a Campdorà.

Les actuacions consistiran en adequar el camí existent entre aquests dos punts com a carril preferent per a bicicletes i vianants. En aquests primers dies, els treballs s’estan desenvolupant al tram del pla de Campdorà i s’hi està fent la pavimentació i la senyalització del camí i la instal·lació d’una tanca de protecció per la via del tren. El contracte de la tercera fase de les obres de connexió del carril bici entre el Pont Major i Campdorà s’ha adjudicat a l’empresa Obras y Pavimentos Brossa SA per un import de 356.642,30 euros (IVA inclòs).

“És un projecte molt ambiciós, que dota d’una nova infraestructura verda al conjunt de la ciutat, i que a més servirà per millorar el camí actual que uneix el Pont Major i Campdorà, habilitant-lo per a bicicletes. Per tant, és una actuació que tindrà una triple vessant social, ambiental i de mobilitat, i que completarà el carril bici sencer i en que ja havíem treballat en les dues anteriors.

La primera fase de les obres es va portar a terme el 2018 i va executar-se entre l’encreuament dels carrers del Portlligat i l’Illa de Tenerife i el pont de l’Aigua, on es va crear un nou tram de via verda pedalable a la zones de darrere del pavelló i el camp de futbol de Pont Major i en un petit camí existent entre el Centre Cívic Pont Major i el pont de l’Aigua. La segona fase de les obres va consistir en la construcció d’una rampa per unir la via ciclista de la primera fase i l’inici del tram de la tercera fase i va finalitzar el mes de juliol del 2021.

Una proposta de recuperació de l’espai fluvial del riu Ter

El carril bici s’inclou dins del projecte de foment i recuperació de l’espai fluvial del riu Ter “Turisme transfronterer fluvial i sostenible – Têt, Ter i Segre (TTFS)”, que compta amb una subvenció europea dins del programa Interreg V A Espanya-França-Andorra POCTEFA 2014-2020. El cost total puja a 2.226.856,35 euros, dels quals 1.473.456,62 corresponen a la sol·licitud total del FEDER. La part de l’Ajuntament de Girona en el projecte té un pressupost global de 552.836,50 euros, dels quals 359.343,07 euros corresponen a la subvenció europea i la resta correspon a contribució pròpia.

Turisme Transfronterer Fluvial i Sostenible (TTFS), que integra els rius Tet, Ter i Segre, desenvoluparà una nova oferta turística transfronterera: el turisme fluvial, encara incipient en l'espai pirinenc. El fil conductor serà la creació d'itineraris fluvials a partir de la interconnexió de les vies verdes existents entre zones urbanes i rurals. Al mateix temps que es millora la qualitat dels ecosistemes, es desenvoluparà el potencial turístic de les conques dels rius Tet, Ter i Segre com un únic circuit complementari: activitats de descobriment de la natura, esdeveniments culturals, jornades gastronòmiques, circuits turístics entre les tres conques i projectes conjunts d'hibridació cultural i dinamització turística.

L’objectiu és el d'articular un únic espai transfronterer lúdic ecològic, des d'una lògica sostenible i de valorització mediambiental, respectuosa amb el territori i en col·laboració amb els actors econòmics més lligats al riu.

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top