Comencen les obres de construcció del nou carril per a bicis i vianants entre la Floresta i Valldoreix

Ja estan en marxa les obres de l’itinerari de vianants i bicicletes entre la Floresta i Valldoreix a la carretera BV-1462 i millora de la intersecció amb el camí antic de Terrassa. Els primers treballs d’implantació d’obra no tenen afectacions al trànsit.
 
Les obres projectades milloraran la seguretat viària de la carretera BV-1462 mitjançant la implantació d’un itinerari compartit per a vianants i bicicletes adjacent al marge dret de la carretera, de 1.125 metres de longitud i de 3,5 metres d'amplada, protegit mitjançant la implantació de barreres de seguretat, eliminant la cohabitació que es produeix en l’actualitat entre el trànsit rodat i el trànsit de vianants i ciclistes.
 
També es preveu la implantació d’una nova rotonda a la intersecció de la carretera amb el Camí Antic de Terrassa, l’ordenació de la cruïlla actual amb els carrers de Ca n’Enric, la Pau i el passeig del Sol, la millora de la rasant en el punt de canvi de titularitat de la carretera, la millora de l’enllumenat, actuacions que han de consolidar de forma eficaç i integrada aquest entorn de significat valor paisatgístic i espai de connectivitat entre Valldoreix i la Floresta.
 
L’adequació d’aquest itinerari s’emmarca en el pla municipal per continuar ampliant la xarxa de carrils bici a la ciutat, no només al centre sinó també connectar els diferents barris i zones de la ciutat.
 

Fases del projecte

 
L’obra s’executarà en dues fases independents: una primera fase on s’executarà la rotonda i l’itinerari en el tram interurbà, i una segona fase on s’executarà l’itinerari en el tram urbà. La primera fase té un termini previst d’uns 6 mesos.
 
Pel que fa a la rotonda, en una fase inicial s’executarà la zona exterior de la intersecció existent i sense afectar el trànsit amb una durada prevista fins a finals de novembre.
 
Acabada aquesta fase es desviarà la circulació de vehicles per l’anella exterior de la rotonda ja executada i es tallarà el trànsit al Camí antic de Terrassa durant uns tres mesos, habilitant un itinerari alternatiu senyalitzat i s’executarà en paral·lel l’itinerari de vianants en el tram interurbà.
 
Els canvis de fases d’obra i afeccions al trànsit s’aniran comunicant amb dues setmanes d’antelació.
 
Les obres, amb una durada aproximada de 17 mesos, tindran un cost de 2’1 M€ i estaran cofinançades per la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament i l’EMD de Valldoreix.


 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top