Comencen les obres de remodelació de la 1a. fase del Passeig Marítim a Montgat

Finalment han començat les obres d'urbanització dels primers trams del passeig Marítim de Montgat, un dels espais de trobada més emblemàtics i concorreguts del municipi. Aquesta primera fase d'obres dóna continuïtat a les actuacions d'arranjament realitzades al Turó de Montgat el 2006 i a la reurbanització de l'entorn de la Torre de Guaita el 2000, i comprèn el tram entre el túnel del tren i la llotja de pescadors. L'objectiu és recuperar per a la ciutadania espais ocupats per particulars de manera irregular i augmentar l'amplada del passeig per tal que el veïnat i els usuaris puguin gaudir-lo en les millors condicions. Les obres permetran que el passeig esdevingui un indret en el qual es puguin compartir diferents usos en un entorn privilegiat: des de passejar, fer esport, gaudir de la natura fins a la pròpia tradició marinera del poble.


Un passeig més ample

L'Ajuntament de Montgat ha encarregat l'execució del projecte a l'Àrea Metropolitana de Barcelona, que s'ocuparà, al llarg dels 247 metres que comprèn l'actuació, d'ampliar la secció del passeig, de renovar el sistema d'enllumenat implementant l'ús de la tecnologia led per tal de reduir el consum i les emissions de CO2 , i d'adequar la instal·lació i el soterrament dels nous subministraments de serveis. L'amplada del passeig, actualment de 2,8 metres, passarà a ser de 5,20 metres, acompanyada d'una franja vegetal i d'un nou tancament límit per la banda de mar. Les obres comprenen tres trams d'actuació diferenciats: el tram A, que es tracta de l'àrea que envolta el Turó i que es planteja com una continuació de la pavimentació actual mantenint el caràcter natural de l'entorn; el tram B, entre el Turó i la darrera edificació que es troba a peu de platja, en el qual s'ampliarà la secció del passeig actual i s'hi incorporarà la zona pavimentada de l'entorn de la Torre de Guaita; i el tram C, que va des de la darrera edificació fins a la llotja de pescadors i que es repavimentarà mantenint l'amplada actual del passeig. La intervenció comporta una inversió de 400.000 € i la durada aproximada de les obres serà de tres mesos. Mentre durin les obres s'habilitarà una passera per la platja per tal de restablir les connexions als diferents establiments, al passatge dels pescadors i als passos soterrats.


Font: Ajuntament de Montgat
 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top