Comencen les obres del centre de neteja de l’Eixample al subsòl del parc de Joan Miró

Ja estan en marxa les obres del nou parc de neteja de l’Eixample. El centre de neteja de l’Esquerra de l’Eixample tindrà capacitat per a 290 operaris i 70 vehicles de servei, que s’ubicaran en un edifici de 3.556 metres quadrats, eficient energèticament i integrat paisatgísticament en un espai urbà consolidat, situat al subsòl del parc de Joan Miró. La construcció costarà prop de 9.700.000 euros, i es preveu que s’acabi al febrer del 2018.

L’edifici soterrat de dues plantes i les instal·lacions del nou parc de neteja tindrà com a ús principal el centre de neteja i com a usos secundaris, un aparcament i una zona de càrrega elèctrica per als vehicles de la flota de neteja, una zona de gestió de residus i un transferidor mecànic de contenidors, un dipòsit d’aigües freàtiques, un espai d’oficines i logístic, vestuaris i una sala polivalent. Aquesta actuació s’aprofita també per dotar amb un local nou l’Associació de Veïns del Parc de l’Escorxador, per renovar l’espai del personal d’Espais Verds que té cura del parc de Joan Miró i per a la nova instal·lació de bombament de la font ornamental Dona i Ocell.

Les obres prèvies han tingut un impacte sobre els elements vegetals, tot i ser la zona menys arbrada del parc de Joan Miró. D’una banda, s’ha traslladat el Jardí de la Biodiversitat, un espai amb un gran nombre d’espècies aromàtiques que ara es troba a l’entrada del parc que hi ha al carrer de la Diputació, i de l’altra, per poder executar la rampa d’accés al nou parc, s’han retirat algunes palmeres, altres quinze s’han replantat dins del mateix parc i disset s’han portat al viver municipal de Parcs i Jardins.

Els parcs de neteja són espais per al personal i també per al material mòbil que es fa servir en les tasques de la neteja viària de l’espai públic i per fer una primera compactació de les restes provinents de la neteja viària (restes de l’escombrat i papereres). Són equipaments que han d’estar a prop del territori al que serveixen per ser més eficients, reduir costos i emissions de CO2. S’ubiquen al subsòl, ja que no necessiten llum natural, i perquè no ocasionin molèsties al veïnat ni pertorbin mínimament el paisatge urbà. El nou parc de neteja del parc de Joan Miró se suma, així, a altres parcs executats en les mateixes condicions, com per exemple a Horta, sota l’avinguda de l’Estatut; o a Sant Gervasi, sota el parc del Torrent del Maduixer.
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top