Comencen les obres del Mercat Municipal d'Abastaments de Sant Adrià de Besòs

Durant aquesta setmana començaran les obres del nou Mercat Municipal d'Abastaments de Sant Adrià de Besòs. Desprès de l'enderroc de l'antic edifici es procedirà a la construcció d'un nou mercat de 3.000 metres quadrats i 4 plantes. Els paradistes es troben des de fa 9 mesos en una carpa provisional i es mostren conformes amb el canvi d'ubicació mentre duren les obres.

El regidor de territori de Sant Adrià, Joan Callau, explica que 2 de les 4 plantes seran subterrànies. En elles s'habilitarà un pàrquing, les cambres frigorífiques i un moll de càrrega i descàrrega. A la planta 0, a peu de carrer, hi haurà les parades ia la primera planta es construirà un supermercat de la cadena Mercadona. Callau assegura que l'objectiu és potenciar l'eix comercial de la zona amb aquest nou mercat i confia que servirà per a la reactivació del comerç al municipi.

Els paradistes es troben des de fa 9 mesos en un mercat provisional a l'Avinguda Catalunya, prop del lateral de l'autopista C-31. La majoria assegura que està conforme amb les instal·lacions però destaquen que s'ha produït un canvi de clientela amb la nova ubicació. Joana Justícia, de la Fruiteria Cuevas, assegura que la venda li va bé i que no té ganes de tornar al nou mercat per la inversió que suposa. "Aquí ve més gent jove amb famílies i al centre hi ha gent gran que consumeix menys", afegeix Justícia.

Per la seva banda Joan Pau Anton, responsable de la Carnisseria Antoni Baya, assegura que no es poden queixar de les vendes des que són al mercat provisional. Així i considera que els impostos i taxes que aplica l'ajuntament són massa cars. Francisco Zaragoza, responsable de Bacallaneria Martí, assegura que l'actual situació econòmica ha fet disminuir les seves vendes a les instal·lacions provisionals.

Callau explica que l'antic mercat era molt vell i no disposava dels serveis necessaris per als paradistes, com càmeres frigorífiques o moll de càrrega i descàrrega. L'enderroc de l'edifici ha estat realitzat per una empresa especialitzada en construccions amb risc per amiant, i és que la coberta del mercat estava formada per plaques de fibrociment. Després d'un període d'atur per una demanda entre antics paradistes i l'ajuntament, finalment el jutge ha autoritzat poder continuar amb les obres.
 

Font: La Vanguardia
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top