Comencen les obres del parc de les Tretze Roses, el nou pulmó verd de la Marina del Prat Vermell

Les obres del futur parc ja han començat i es preveu que estiguin acabades l’estiu del 2023. Amb una inversió de 5,35 milions d’euros, aquesta plaça verda se situa entre els carrers de Pontils, Ulldecona, Cal Cisó, Ferro i Arnes.

L’espai tindrà diverses zones diferenciades però connectades entre elles. Hi haurà un prat petit per a l’estada i el joc, amb un pendent suau que facilitarà la celebració d’espectacles infantils i altres activitats. El projecte preveu un segon prat més gran, definit per dos murs vegetals, que funcionarà com a dipòsit de filtració de les aigües pluvials.

L’àmbit de referència del parc serà la placeta central, el lloc de trobada on confluirà un mirador dels dos prats.

També hi haurà un jardí en pendent que tindrà dues escales laterals, una de central i una rampa, així com vegetació per aportar la màxima coloració al conjunt, amb espígol, romaní, margarides grogues i cirerers del Japó, entre altres.

Finalment, un altre jardí se situarà al final del pendent suau del prat gran i serà alhora una zona d’absorció d’aigües per retornar a l’aqüífer les aigües del conjunt del parc. Estarà format per còdols de riu i tindrà la vegetació característica d’aquest tipus de llacuna: tamarius, joncs, etc.



Un equipament per a totes les edats

El nou parc donarà importància al lleure dels infants i l’activitat física. Disposarà d’àrees de joc que inclouran gronxadors, una tirolina i diferents elements de fusta que senyalitzaran un recorregut per a curses.
Però també es tindrà en compte el descans per a totes les edats. Per aquesta raó, s’hi plantaran uns 220 arbres i s’hi instal·larà mobiliari urbà per convidar a l’estada (108 bancs i 76 cadires), aparcaments de bicicletes, fonts i elements d’il·luminació.

Un nom amb història i implicació del veïnat

El nom del parc recorda les Tretze Roses, un grup de tretze noies, algunes d’elles membres de les Joventuts Socialistes Unificades (JSU), afusellades pel règim franquista a Madrid el 5 d’agost de 1939, poc després de la fi de la Guerra Civil Espanyola.

La denominació va ser l’opció més votada pel veïnat en una consulta oberta amb punts de votació en diversos equipaments del barri.

A més d’una zona d’esbarjo i connexió amb la natura, el parc significarà un impuls en la transformació de l’àmbit de la Marina del Prat Vermell per crear un nou barri que preveu acollir uns 28.000 habitants i 12.000 habitatges, generar entre 8.000 i 11.000 llocs de treball i dinamitzar un espai de 75 hectàrees, equivalent a 40 illes de l’Eixample.


 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top