El 29 de novembre se celebra la VI edició del Congrés d’Enginyeria Municipal CIM-2022

El Congrés d’Enginyeria Municipal CIM-2022 organitzat pel Col·legi de l’Enginyeria Tècnica d’Obres Públiques i de l’Enginyeria Civil de Catalunya tindrà lloc el proper dia 29 de novembre de forma virtual.

Com les anteriors edicions, el CIM estarà dirigit als professionals de l’enginyeria que desenvolupen la seva activitat en l’àmbit local, als gestors municipals, a les empreses que treballen en la prestació de serveis municipals, als representants polítics de les administracions locals i a tots aquells interessats en la millora de l’eficiència en la gestió municipal a través de l’enginyeria. Els principals eixos del congrés seran:

1-    Imaginar noves formes de dissenyar la ciutat

La pandèmia i els períodes de confinament han sacsejat el concepte de ciutat que teníem fins ara. Ens cal repensar-la de nou. Estudiar com ha de ser la nova mobilitat és un dels eixos que cal abordar. Però, creiem que no ens podem oblidar de l’espai públic, quins usos i prioritats donem a cada metre quadrat. Ens cal imaginar la ciutat com a un escenari resilient de futurs impactes amb una visió a mitjà i llarg termini. En matèria urbana, no existeix una recepte única que es pugui copiar, cada ciutat és diferent. Debatre, aportar coneixement i parlar de conceptes com la ciutat mixta i equilibrada (aquella que ara és famosa pel concepte dels 15 minuts), ens ha de servir per desenvolupar un criteri propi. Aquesta, s’ha desenvolupat amb èxit a algunes ciutats, però la seva aplicació és viable en totes? Per tant, ens cal imaginar noves formes dissenyar la ciutat sota les premisses que cal fe front al canvi constant i a la capacitat de la transformació permanent.

2-    Pensar com millorar i fer la vida fàcil als ciutadans.

La ciutat és el lloc on hi ha la interacció social, on és més fàcil que passin coses, i és l’espai social per excel·lència. Fent història podem veure que episodis com l’epidèmia de còlera del 1854 a Londres van impulsar millores essencials en la qualitat de l’aigua, la recollida d’escombraries i el clavegueram. L’aparició de la COVID-19 ha potenciat certes innovacions que en el futur podrien formar part habitual de la gestió urbana. Avui hem après el valor de la distància social en la contenció d’epidèmies, hem desenvolupat tecnologia capaç de monitoritzar els moviments i fluxos de persones i vehicles. La recopilació de dades de sensors i dispositius per vigilar no només el clima, la qualitat de l’aire o el consum d’energia, sinó també per seguir en temps real la dinàmica del trànsit i els vianants, l’ocupació d’aparcaments o la posició dels autobusos ens ajuden a millorar i fer la vida als ciutadans.


UN CONGRÉS VIRTUAL

Aquesta edició es continuarà fent en format virtual ja que ens permet arribar a moltíssims més tècnics municipals de tot el país i a nivell internacional al no tenir la necessitat de desplaçar-se per participar al congrés.
Aquest format també permet mantenir l’espai expositiu virtual per les empreses que ja es va posar en marxa al 2020. Atès el caràcter virtual de la fira, aquesta podrà estarà en funcionament des de l’inici del congrés fins unes setmanes posteriors a la seva finalització. Això permetrà que els tècnics municipals o professionals puguin seguir visitant la fira virtual i, ja que es penjaran els vídeos de les ponències/experiències a l’auditori de la fira, visualitzar aquelles a les que no van poder assistir.


INSCRIPCIONS GRATUÏTES

Aquesta edició serà gratuïta per a tots els professionals prèvia inscripció al congrés.
https://www.enginyerscivils.cat/ca/civicrm/event/register?id=274&reset=1
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top