Constituït el Grup Impulsor de la Superilla d'Horta

El dimecres 20 de juliol es va constituir el Grup Impulsor de la superilla d’Horta, format per diverses entitats sectorials del territori (Associacions veïnals, de comerciants, AMPA, etc.), amb l’objectiu de fer el seguiment i la validació del procés de transformació del barri d’Horta cap al model superilles.

Aquesta primera trobada va servir per fer una presentació del Programa Superilles i explicar la seva implementació al barri d’Horta.

Amb aquest objectiu s’ha realitzat una primera diagnosi que també es va presentar als membres del grup impulsor i que es treballarà de forma conjunta en les properes sessions.

Posteriorment, s’iniciarà un procés participatiu obert a tots els veïns i veïnes del barri, així com a diversos col·lectius.


Guanyar el carrer per a les persones

Amb l’objectiu de millorar l’habitabilitat de l’espai públic, avançar cap a una mobilitat més sostenible, augmentar el verd urbà i la biodiversitat i promoure la implicació del veïnat, durant aquest mandat es començarà la implementació de les superilles a la ciutat.

Està previst que les actuacions s’iniciïn a partir del 2017 i durant el 2016 es definiran els criteris de disseny i les prioritats amb la participació dels veïns, de les entitats i dels experts de cada zona.

La fita és guanyar el carrer per a les persones i recuperar-lo per a funcions que van més enllà dels desplaçaments, com les socials, d’interacció, d’estada, de salut i d’esbarjo, i també es tracta d’incrementar el verd urbà.

Així, es pretén pacificar els espais i alliberar el trànsit de pas a determinades vies per humanitzar-les. Les superilles organitzen la ciutat de manera que el vianant tingui la prioritat real, seguit de la bicicleta i del transport públic.

Com en el cas d’Horta, durant aquest mandat s’iniciaran els treballs per establir superilles als barris de la Maternitat i Sant Ramon, Sants i Hostafrancs, Sant Gervasi, Sant Andreu i la Prosperitat. El desplegament de les superilles es començarà a fer efectiu també a la major part de la trama Cerdà, als districtes de l’Eixample, Sant Martí i Gràcia, al barri del Camp d’en Grassot. De fet, a Sant Martí, on el projecte està més avançat, el pla preveu arribar al 58% dels carrers pacificats i assolir les 380 hectàrees d’espais verds.

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top