SOLUCIONS GEOGRÀFIQUES S.C.C.L.

contacte directe: José Ruiz
jruiz@solucionsgeografiques.info
SOLUCIONS GEOGRÀFIQUES S.C.C.L. Consultoria Territorial
SOLUCIONS GEOGRÀFIQUES S.C.C.L. Geoinformació
SOLUCIONS GEOGRÀFIQUES S.C.C.L. Peritatge Judicial
SOLUCIONS GEOGRÀFIQUES S.C.C.L. Localització Espais Alt Valor Afegit
SOLUCIONS GEOGRÀFIQUES S.C.C.L. Formació a l'Administració

PRODUCTES I SERVEIS

OFERIM SOLUCIONS INTEGRALS PER AL TERRITORI I GESTIÓ DE LA GEOINFORMACIÓ

Ajudem a les administracions locals a que coneguin els problemes del seu territori i busquem solucions eficients i sostenibles.
Ho fem oferint, ordenant i dotant de valor qualsevol dada espaial.

El nostre àmbit de treball és tota Catalunya.

Fem Consultoria Territorial a Barcelona, Lleida, Tarragona i Girona
Consultoria GIS a Barcelona, Lleida, Tarragona i Girona
Geoinformació a Barcelona, Lleida, Tarragona i Girona
Digitalització elements i serveis urbans a Barcelona, Lleida, Tarragona i Girona
Recollida de dades a camp a Barcelona, Lleida, Tarragona i Girona
Estudis mobilitat sostenible a Barcelona, Lleida, Tarragona i Girona
Estudis comerç a Barcelona, Lleida, Tarragona i Girona
Cens comerç a Barcelona, Lleida, Tarragona i Girona
Cens activitats industrials a Barcelona, Lleida, Tarragona i Girona


SERVEIS:


CONSULTORIA TERRITORIAL

Oferim consultoria territorial amb l’objectiu de definir un model de territori atractiu per viure-hi.

ORDENACIÓ TERRITORIAL I URBANA: Plans territorials, Plans urbanístics, Plans de mobilitat i accessibilitat.

MEDI AMBIENT: Estudis d’impacte ambiental i sostenibilitat ambiental, Estudis de riscos naturals.

PAISATGE: Catàleg i estudi de paisatge.

ESTUDIS: Estudis urbans, socioeconòmics i demogràfics.

MARKETING ONLINE: Consultoria SEO / SEM per a posicionar locals, naus industrials o d’altres espais, als principals cercadors.

INVENTARIS: Inventaris d’elements que es puguin geolocalitzar: Mobiliari urbà, arbrat, locals, etc.

CARTOGRAFIA-GIS/TIG: Cartografia i Sig a demanda, Consultoria Gis i Geomarketing.


(GEO)INFORMACIÓ

GEOLOCALITZEM, GESTIONEM, ORDENEM i  VALORITZEM les dades disperses pel territori per a una millor gestió, planificació, optimització i estalvi de recursos, gràcies a l’aprofitament de la geoinformació.

TREBALLEM en tot el cicle de la geoinformació: realitzem inventaris a peu de carrer, fem consultoria de dades i realitzem el seu manteniment a posteriori.

Treballem les dades mitjançant eines GIS (SISTEMES D’INFORMACIÓ GEOGRÀFICA) i tenim flexibilitat per tal que aquestes puguin ser integrades en qualsevol sistema d’informació territorial, tant de visors cartogràfics ja en funcionament del client,  com per a la generació de mapes online o mapes per ser integrats en webs (GoogleMaps, CartoDB, Instamaps, etc.) fins a l’estructuració de sistemes de bases de dades per ser treballades amb eines més tradicionals (Gis d’escriptori, Fulles de càlcul, etc.)

Podem construir GIS CORPORATIUS o Sistemes d’Informació Territorial pel client mitjançant eines Open Source que faciliten la reducció i optimització de costos.

Realitzem anàlisi de les dades i  CONSULTORIA GIS. Podem creuar la informació geolocalitzada amb altres capes per fer un detallat estudi de les relacions amb els diferents elements del seu entorn. Disposem d’eines GIS que permeten fer estudis des de Geomarketing fins a Impactes visuals i paisatgístics.

Tanmateix també fem manteniment de les dades pròpies del client per tal de mantenir en funcionament el GIS CORPORATIU, mapes online, informació de bases de dades, etc.


PERITATGE JUDICIAL

Treballem en temes relacionats amb el territori. Localitzem,  descrivim i expliquem el perquè de la situació exacta dels elements en el territori. Tenim en compte la perspectiva històrica, però també actual i quantificada.

Fruit dels nostres coneixements acadèmics i, sobretot, de la nostra experiència professional en diversos camps i sectors relacionats estretament amb el territori, ens presentem com una empresa que elabora informes clars, professionals, rigorosos i objectius.


VALOR AFEGIT AL TERRITORI

Localitzem al territori aquells ESPAIS DE VALOR AFEGIT en desús i en risc de deteriorament, però que tenen un alt valor afegit (per motius patrimonials, naturals, socials, etc.) i que mostren un fort potencial de rehabilitació i d’ús.

Recopilem en un MAPA tots aquests espais i en gestionem la seva informació.

Realitzem PLANS ESTRATÈGICS  per avaluar el potencial d’aquests espais.

Fem el seguiment, busquem finançament i executem el projecte de la MÀ DELS ACTORS/AGENTS TERRITORIALS.


FORMACIÓ

En moltes ocasions els tècnics de diferents administracions son els encarregats de portar a terme un seguiment i una actualització de les dades i eines facilitades als projectes desenvolupats.

Solucions Geogràfiques ofereix una formació personalitzada a aquells tècnics que no disposen dels coneixements necessaris per a la continuïtat dels projectes executats.  

Basant-nos en eines de programari lliure com Qgis podem engegar un projecte personalitzat i adaptat a les necessitats de formació del personal de la vostra administració o empresa.


RECERCA I INNOVACIÓ

Donem suport i col·laborem en diversos estudis universitaris i d’investigació vinculats a projectes europeus.

CASOS D’ÈXIT I REFERÈNCIES

Cens d'establiments comercials de Cornellà de Llobregat

Client: Procornellà.

Tasques: Geolocalitzar tots els establiments comercials de Cornellà de Llobregat, classificant les activitats i detectant els locals buits en venda i/o lloguer. Fer explotació de les dades i treure conclusions per fer propostes de millora.

Descripció: S'ha fet un treball de recopilació, geolocalització i classificació de tots els locals comercials de Cornellà de Llobregat, tant actius com buits. Els centres comercials i els mercats no s'han tingut en compte.

S'ha utilitzat un dispositiu mòbil per recollir totes les dades i s'ha treballat en tecnologia GIS per fer tota la mapificació de la ciutat, així com diferents càlculs estadístics.
Finalment, s'ha redactat un informe detallat amb els resultats i les anàlisis més rellevants de les dades obtingudes.

Les dades obtingudes de cada establiment comercial són les següents:

- Nom de lestabliment.
- Adreça i Número de carrer.
- Codi postal.
- Referència cadastral.
- Situació Immobiliària (en actiu, buit en venda, buit de lloguer, buit en venda i lloguer, buit en reforma, buit sense informació, etc.).
- Classificació activitat (Comerç, Serveis i Altres).
- Web dempresa.
- Telèfon de contacte.
- Fotografia de la façana.

A partir de totes les dades s'ha creat una pàgina web (mitjançant un proveïdor habitual per visualitzar i consultar totes les dades.


Estudi de mobilitat d’Olèrdola

Client: Ajuntament d’Olèrdola i Diputació de Barcelona

Tasques: Estudis de mobilitat segons les principals problemàtiques del municipi: aparcament al polígon industrial, pacificació del centre, línies d’autobús a la demanda, etc.

Descripció: Ens hem centrat en descriure i proposar millores per a prendre determinacions de millora de la mobilitat del municipi. Els estudis inclouen treball de camp, diagnosi i proposta de millora pressupostades.


Generació i manteniment de la informació dels Poligons d’Activitat Econòmica de l’Àrea Metropolitana de Barcelona 2019 – 2020

Extens treball de camp i de gabinet (GIS) per a recollir les dades dels polígons d’activitat econòmica (200) de tota l’àrea metropolitana de Barcelona i generar 3 datasets per integrar-ho a un futur sistema d’informació dels PAEs de l’AMB. Els tres datasets integren dades de l’estat dels polígons a nivell de carrer, dades dels immobles buits i dades de les empreses actives.


Estudi de les calçades i ferms de Sant Celoni

Client: Ajuntament de Sant Celoni

Tasques:Realitzar treball de camp per comprovar l‘estat de totes les vies públiques de Sant Celoni. Preparar un Sistema d’Informació Geogràfica amb totes les dades, realitzar diagnòstic i proposta de millores pressupostades.

Descripció: S’ha analitzat via a via l’estat de les calçades, voreres i ferms de totes les vies del municipis, entrant les dades en un GIS de camp, per poder realitzar una diagnosi de l’estat dels ferms i fer propostes de millora detallades amb les actuacions aportar a terme, que inclou el pressupost.


 

Cens d'establiments comercials de Cornellà de Llobregat

Estudi de mobilitat d’Olèrdola

Generació i manteniment de la informació dels PAE de l’AMB 2019 – 2020

Estudi de les calçades i ferms de Sant Celoni
tornar al llistat de proveïdors

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top