Conveni amb el Parc de Collserola per recuperar la Masia de la Gleva de La Salut i la finca de Can Ferriol

L'Ajuntament de Sant Feliu ha signat un conveni de col·laboració amb el Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola per dur a terme tres actuacions destinades a la recuperació i explotació sostenible de la Masia de la Gleva de La Salut i de la finca de Can Ferriol, ambdues situades en les immediacions de la riera de la Salut, i considerades elements patrimonials de gran valor. El conveni, que es va signar el 21 de desembre passat entre l'alcalde de Sant Feliu, Jordi San José, i la vicepresidenta executiva del Consorci del Parc de Collserola, Pilar Díaz, estableix el compromís d'ambdues parts de finançar al 50% els 276.840 € que suposaran els treballs de millora. Les actuacions són el pas previ perquè la masia de la Gleva pugui esdevenir en el futur el tercer centre d'informació i interpretació del Parc de Collserola, el qual complementaria els que ja existeixen en altres dotacions del parc, i que són espais de difusió pedagògica.

En concret, el projecte d'obres inclou l'arranjament de la coberta de la Masia de la Gleva de La Salut, pressupostada en 149.910 €; així com l'enderroc dels elements inestables i la consolidació de la façana i les parets de la Masia de Can Ferriol, fixada en 76.200 €. A més, el conveni també preveu l'arranjament del camí de La Salut al Parc Natural de la Serra de Collserola, en el terme de Sant Feliu, projecte pressupostat en 50.730 €. La previsió és que les tres actuacions estiguin enllestides abans del mes de maig del 2019. Amb les intervencions que es preveu dur a terme es garantirà la consolidació i continuïtat les masies de la Gleva i Can Ferriol.

L'Ajuntament de Sant Feliu va cedir al Consorci del Parc de Collserola l'any 1998 la gestió de la finca de La Salut per tal de crear una àrea de lleure a la zona, engegar un restaurant a la masia i garantir la conservació i manteniment del parc forestal. De fet, per aquest motiu, l'Ajuntament transfereix al Consorci 30.000 € cada any per a la realització d'aquestes tasques. Alhora, el Consorci també efectua anualment en el terme municipal de Sant Feliu inclòs en el Parc de Collserola tasques de prevenció d'incendis forestals, de manteniment de la vegetació, de neteja de camins, reposició d'infraestructures d'ús públic i de divulgació i educació ambiental, entre altres.

 

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top