Conveni per elaborar el primer Pla de Mobilitat Urbana de Sitges

L'Alcalde de Sitges, Miquel Forns, i el Diputat i Vicepresident tercer de la Diputació de Barcelona, Josep Llobet, han signat aquest dijous un conveni per dur a terme el primer Pla de Mobilitat Urbana (PMU) de Sitges. L'acte ha comptat amb la participació del Regidor de Mobilitat de l'Ajuntament, Francisco Castillo.

L'objectiu prioritari del PMU és fomentar la mobilitat sostenible i segura. La realització del pla contemplarà un exhaustiu anàlisi del sistema de mobilitat actual, realitzarà una diagnosi tècnica del sistema on es posin de manifest els punts forts i febles de la mobilitat a Sitges, definirà el sistema de mobilitat per al futur, especialment a les noves àrees de creixement previstes en el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM), proposarà mesures per potenciar la mobilitat sostenible i segura, i formularà un programa d'actuacions segons el pressupost que defineixi l'estudi.

El conveni entre Diputació de Barcelona i Ajuntament de Sitges pretén posar les bases perquè el procés de desenvolupament del PMU sigui eficient i aplicable a partir del primer trimestre del 2014.

La redacció del pla està pressupostada en 48.000€ que assumirà gairebé en la seva totalitat la Diputació de Barcelona.

L'alcalde de Sitges, Miquel Forns, ha explicat que "el que volem amb aquest Pla és garantir la convivència entre les necessitats dels veïns i les necessitats que genera l'activitat econòmica del municipi amb el transport de mercaderies. Perseguim, per tant, convivència i activitat econòmica". El regidor de Mobilitat, Francisco Castillo, ha afegit que "l'objectiu consisteix en afrontar la mobilitat d'una manera integral per donar resposta a les necessitats que té Sitges a dia d'avui i corregir totes les deficiències que pateix actualment la mobilitat al municipi”.

La signatura del conveni representa el primer pas de l'estudi. Un cop finalitzat, començarà la fase d'aplicació de les actuacions de forma gradual, en funció dels costos i les possibilitats pressupostàries.


Font: Ajuntament de Sitges

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top