Convocat el Premi Mapei a l'Arquitectura Sostenible 2021

‎Com a conseqüència dels objectius de l'agenda 2030 les institucions nacionals i europees estan impulsant de manera decidida la descarbonització de el sector de la construcció amb criteris de sostenibilitat, mitjançant ambiciosos plans, inversions i noves normatives que tenen com a últim objectiu canviar de manera global la manera en què projectem i construïm.

En sintonia amb aquests objectius la cinquena edició del premi de referència en l'Arquitectura Sostenible premia un any més la bona arquitectura i posa en valor la integració dels criteris de sostenibilitat en els projectes de noves obres i rehabilitacions realitzades al nostre país.

L'objectiu del Premi Mapei és fomentar la realització de projectes d'arquitectura sostenible, de manera que el concurs va dirigit als professionals que realitzen projectes sostenibles i distingeix mitjançant una sèrie de premis a aquells projectes que combinin una alta qualitat arquitectònica amb un mínim impacte en el medi ambient.

Per tal d'assegurar el màxim rigor tècnic en la selecció, avaluació i decisió dels premis, Mapei compta a més amb la col·laboració del GBCe (Green Building Council Espanya), associació de la qual és promotor Oficial.

Dotació. Els premis estan dotats amb més de 10.000 € entre les tres categories, més beques del GBCe, placa per a l'edifici, trofeu, diploma i àmplia difusió. Es poden consultar les bases del concurs en www.premiomapei.es; així com els projectes guanyadors de les quatre edicions anteriors.

Convocatòria: el 2021.03.11. Primera Fase. Informació, consultes i lliurament de projectes per preselecció pel Comitè Tècnic: fins al 2021.06.14 a les 23,59 hores, inclusivament. Comunicació de projectes preseleccionats: el 2021.07.12. Segona fase. Lliurament de la documentació requerida dels projectes preseleccionats pel Comitè Tècnic: fins al 2021.09.27, inclusivament. Selecció dels 10 projectes finalistes: 2021.10.15. Fallada dels Premis pel Jurat: el 2021.10.28. Avaluació dels estudiants de les ETSA: fins al 2021.11.05, inclusivament. Els anteriors terminis són eventualment ampliables, a criteri de l'entitat organitzadora, amb comunicació pública al web de el premi.

El Jurat està compost per professionals de reconegut prestigi com: María José Aranguren Arquitecta i Catedràtica de Projectes a l'ETSA de Madrid. Convidada en diverses escoles d'arquitectura nacionals i internacionals. Al costat de José González Gallegos, fundadora de l'estudi ARANGUREN & GALLECS Arquitectes, amb una obra àmpliament publicada i guardonada, com el Premi Nacional de el Ministeri de Cultura l'any 2010. Mercè Berengué Arquitecta, dirigeix al costat de Miguel Roldán les plataformes R + B Roldán Berengué arqts. i BAC Barcelona Architecture Center. Guanyadors amb el projecte Fabra & Coats: habitatge social i patrimoni industrial, de el 1r Premi Mapei 2020. Guillermo Vázquez Consuegra Arquitecte i professor de Projectes a les Universitats de Sevilla, Buenos Aires, Lausanne, Navarra, Syracuse Nova York, Bolonya, Venècia, Mendrisio i Visiting Scholar de la Getty Center a Los Angeles. És medalla d'Or de l'Arquitectura Espanyola 2016, membre honorari de l'American Institute of Architects AIA 2014, Gran Premi de la Biennal Internacional de Buenos Aires 2011 i Premi d'Arquitectura Espanyola 2005, entre d'altres reconeixements. Gerardo Wadel Doctor Arquitecte, soci fundador de Societat Orgànica, professor a l'ETSA La Salle. Avaluador Acreditat de la certificació de sostenibilitat d'edificis VERD de Green Building Council Espanya i membre de l'agrupació Arquitectura i Sostenibilitat de Col·legi d'Arquitectes de Catalunya. Especialista en anàlisi de cicle de vida i tecnologia de la construcció. Dolors Horta Arquitecta, i directora general de GBCe. Óscar Agüera Arquitecte, cap de l'oficina tècnica de Mapei Spain, SA i Paula Rivas Secretaria de Jurat. Arquitecta i directora tècnica de GBCe. 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top