Cornellà aprova un pressupost de 108 milions d’euros per fer front a l’impacte de la Covid19 a la ciutat i garantir els serveis municipals

‎L'Ajuntament de Cornellà ha aprovat els pressupostos per a 2021, que ascendeixen a 85.435.741 €. Una xifra que arriba als 108 milions, sumant les empreses municipals (Procornella i Tecsalsa) i l'Institut Municipal de Radiodifusió.

El pressupost, que disminueix un 3,01% respecte de l’exercici anterior, ha estat pensat per fer front a la situació d’incertesa econòmica actual, amb recursos per promocionar l’ocupació i l’activitat empresarial, a més d’incrementar lleugerament (3%) la despesa en acció social per protegir les persones més vulnerables i la cohesió de la ciutat. El 66% de la despesa es sufragarà amb recursos propis i la resta amb subvencions i transferències d’altres administracions, amb un nivell zero d’endeutament. Segons l’alcalde Antonio Balmón: “Es tracta d`’actuar amb prudència, amb l’objectiu de garantir l’assistència a les persones més afectades per aquesta crisi, consolidar els serveis municipals i mantenir el nivell de  desenvolupament de la ciutat sense endeutar-nos”.

Les arques municipals contemplen una contenció generalitzada, tant en les despeses de funcionament com en les inversions, per a equilibrar  els ingressos que l'Ajuntament contempla deixar d'ingressar entre 2020 i 2021 pels efectes de la pandèmia. Cal tenir en compte que durant els mesos de confinament del 2020, alguns serveis municipals es van restringir  i diverses taxes i impostos municipals no es van cobrar per a ajudar, principalment al sector comercial local, a minimitzar l'impacte de la crisi sanitària.


1 milió d’euros per al Fons de Contingència

Els comptes municipals contemplen mesures socials pal·liatives per a minimitzar l'impacte de l'actual crisi, com un nou paquet de plans d'ocupació o la dotació d’un milió d'euros per al Fons de Contingència, destinat a fer front a possibles despeses eventuals que puguin sorgir, tenint en compte en relació a l'evolució de la Covid-19. Una de les prioritats del govern local és continuar ajudant a les petites i mitjanes empreses de la ciutat, especialment al teixit comercial de proximitat, amb la continuïtat dels projectes que ja es van posar en marxa a l'inici de la pandèmia.


4 Eixos fonamentals del pressupost: Protecció als més vulnerables, manteniment de l’espai públic, seguretat i impuls al projecte Cornellà Natura

L'objectiu de l'Ajuntament és oferir instruments de protecció social i de suport econòmic per a mitigar l'impacte de la Covid-19. El Consistori destinarà gairebé 5 milions d'euros a iniciatives socials i al teixit comercial per a aconseguir que la reactivació de l'activitat econòmica es produeixi el més ràpid possible quan acabi la crisi sanitària.

Un altre eix fonamental de l'actuació municipal per al 2021 és la protecció del nostre entorn comú, l'espai urbà, per a evitar la seva degradació. A més de la despesa del mobiliari urbà, jocs infantils, reparacions en la via pública, manteniment de la jardineria i el servei de neteja i recollida de residus, destaquen les inversions per a millorar les instal·lacions esportives i educatives de la ciutat, així com acabar amb els projectes iniciats en 2020 que, per culpa de la pandèmia, no es van poder finalitzar. En total, es destinen 23 milions d'euros a mantenir l'espai públic.

La seguretat és també part bàsica d’aquest pressupost. Durant aquest any, s'invertirà en la millora i modernització de la Guàrdia Urbana, renovant part del seu parc mòbil i el seu sistema tecnològic per a estar més prop de la ciutadania; i augmentarà la plantilla per a donar millor servei. En total, l'Ajuntament preveu destinar 903.000 € per a la protecció social i la policia local.

Continuar transformant la ciutat a favor d'un paisatge més verd, amb més zones lúdiques i sostenibles és una altra de les prioritats municipals per enguany. La continuïtat dels projectes del Cornellà Natura, la finalització de la fase 2 de les obres de l'avinguda dels Alps, així com iniciatives per a millorar la qualitat de l'aire suposaran una despesa de més de 240.000 euros.

Pressupost 2021 per àrees de despesa
 


Congelació de taxes i impostos municipals

També, durant aquest 2021 es congelaran la majoria de les taxes i impostos municipals, a més de la suspensió en el cobrament de la taxa de terrasses durant un semestre per a ajudar al sector de la restauració.


3 milions d’inversions

En 2021 està previst culminar aquells projectes del 2020 que es van veure paralitzats per la pandèmia, especialment tots els relacionats amb el manteniment de la ciutat. En total, s’invertiran 3 milions d'euros, autofinançats íntegrament amb recursos propis, per a finalitzar els projectes sorgits dels Pressupostos Participatius de l'última convocatòria, seguir amb projectes de regeneració urbana dins del programa Cornellà Natura, inversions en parcs infantils i jardins, mantenir el nivell d'infraestructures actuals en edificis municipals, com a escoles o guarderies i equipaments esportius, entre d’altres.

Més informació:

http://pressupostos.cornella.cat/resumen/#2021


 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top