Cornellà aprova un pressupost de 113 milions d’euros per protegir i enfortir la ciutat

L'Ajuntament de Cornellà ha aprovat els pressupostos per a 2023, que ascendeixen a 101 milions d’euros, una xifra que representa un 3,5% més respecte a l’exercici anterior. Aquesta quantitat ascendeix fins als 113 milions d’euros, a l’incloure l’empresa municipal Procornellà i  l'Institut Municipal de Radiodifusió.  
   
Es tracta d’un pressupost confeccionat amb criteris de prudència, tenint en compte els actuals escenaris d’incertesa actual, tant econòmics  com socials, però sense deixar d’impulsar polítiques que millorin la qualitat de vida de les ciutadanes i els ciutadans de Cornellà.  El 60% de la despesa total serà sufragada amb recursos propis i la resta amb subvencions i transferències d’altres administracions. En aquest sentit, la despesa corrent augmentarà un 4,40% aquest any i el deute municipal es mantindrà en nivell zero. Tot això tenint en compte el context actual, amb la taxa d’inflació més eleva de la darrera dècada, la qual cosa suposa un increment dels costos tant en l’adquisició de bens com en la gestió de serveis municipals.  

Els comptes es van aprovar definitivament en el ple celebrat al mes de desembre, amb el vot favorable del PSC i d’En Comú-Movem Cornellà, el vot en contra d’ERC i Ciutadans, i l’abstenció de Podemos i la regidora no adscrita.


Atenció a les persones i millora de l’espai públic

Els comptes de 2023 consoliden l’augment del 16% de l’any anterior en projectes socials, d’igualtat i de salut pública fins a superar els 5,5 milions d’euros. En aquest àmbit destaquen els programes d’ajut als col·lectius més vulnerables –famílies, infants o persones grans—i l’atenció domiciliària a persones dependents. També es farà especial atenció a les polítiques d’igualtat.

Respecte a les polítiques públiques de seguretat i protecció civil, es continua amb la projecció iniciada l’any passat per optimitzar els recursos tècnics i el parc mòbil, així com per la incorporació de nous agents i la consolidació de projectes com els Serenos. En aquest sentit, el pressupost entre 2022 i 2023 en temes de seguretat ha experimentat un increment del 19% respecte a l’exercici de 2021.

Un altre eix fonamental de l'actuació municipal per al 2023 és la protecció del nostre entorn comú, l'espai urbà, per a evitar la seva degradació. A més de la despesa del mobiliari urbà, jocs infantils, reparacions en la via pública, manteniment de la jardineria i el servei de neteja i recollida de residus, destaquen les inversions per a millorar les instal·lacions esportives i educatives de la ciutat.
 



 

Una inversió de 7,1 milions d’euros

En el capítol d’inversions, per a 2023 l’Ajuntament de Cornellà contempla una partida de 7,1 milions d’euros, que representa un 7,04% del pressupost de l’any. Un 49% finançades amb recursos públics en un 51% amb aportacions d’altres ens supramunicipals.

Com a projectes més importants cal destacar:

1.    El projectes iniciats en l’exercici 2022: Urbanització Tirso de Molina/Albert Einstein, Reurbanització Av.República Argentina-Sant Ildefons, intervenció de millora d’espais públics, remodelació del passeig dels FFCC, nou local del Centre d’Informació i Recursos per a les Dones i conveni del transport urbà amb TMB.

2.    Els projectes nous: accessibilitat al parc de Can Mercader amb un nou ascensor entre el barri de Sant Ildefons i el parc, el programa de projectes urbans, la renovació del parc mòbil de la Brigada Municipal i el pavelló del CEIP Verdaguer.

3.    Inversions en nous jocs infantils, mobiliari urbà i arbrat, manteniment de les infraestructures i dels edificis i  equipaments actuals ( escoles, centres esportius i edificis multi usos) i millores en l’enllumenat públic, entre d’altres.


Congelació de taxes i impostos municipals

Els pressupostos es portaran a terme sense incrementar l’aportació ciutadana, és a dir, mantenint el nivell impositiu d’anys anteriors. Així, durant aquest 2023 es congelaran les taxes i impostos municipals, com ara l’Impost de Béns Immobles (IBI), l’Impost d’Activitats Econòmiques (IAE) o l’impost sobre l’increment del Valor dels Terrenys de Natura Urbana, entre d’altres. Pel que fa als preus públics, l’Ajuntament ha aprovat un augment del 5% de forma general. Cal afegir que, en l’àmbit de l’educació, s’ha establert la gratuïtat de la quota d’escolarització dels infants del curs I2 (de setembre a juny) a les escoles bressol municipals.

A més, l’Ajuntament de Cornellà mantindrà els ajuts a les famílies amb menys ingressos per facilitar el pagament dels tributs públics; per exemple la tarifació social de les escoles bressol, ajuts per l’IBI, l’escola de música municipal i serveis esportius, així com les ajudes a emprenedors (Quota Zero), etc.



 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top