Cornellà aprova un pressupost de 97,8 milions d’euros per impulsar la recuperació econòmica i afrontar els reptes de futur

L’Ajuntament de Cornellà ha aprovat un pressupost de 97,8 milions d’euros per a 2022, una xifra que significa un increment del 14% respecte a l’exercici anterior. Pel que fa al pressupost consolidat, és a dir, incorporant l’Institut Municipal de Radiodifusió i l’empresa municipal Procornellà, serà de 113 milions d’euros.

Els comptes municipals d’aquest any es desenvoluparan amb el 63% de recursos propis i el 37% restant, amb el suport d’administracions supramunicipals. Els pressupostos es van aprovar amb els vots favorables del PSC i En Comú-Movem Cornellà. Els grups municipals d’ERC i Ciutadans van votar en contra, i Podemos es va abstenir.Pressupostos realistes i socials

Es tracta d’uns pressupostos realistes i de caràcter social que garanteixen tots els serveis públics existents i que suposaran l’impuls a nous projectes que prioritzaran l’atenció a les persones i les polítiques socials i econòmiques per fer front a les conseqüències de la Covid-19. A més, el 2022 tindrem importants canvis en els serveis de neteja viària i recollida de residus, entraran en funcionament dues noves biblioteques i es remodelaran carrers i vies per naturalitzar-los i fer-los més sostenibles.

Al llarg d’aquest 2022, totes les partides s’incrementen un 9% de mitjana i els principals eixos són: manteniment de l’espai públic i política territorial (augmenta un 31% en comparació amb el 2021), acció social (creix un 16%), educació i cultura (s’incrementa 33,6 punts), i seguretat (representa un 35% més que durant 2021).

 
En aquest sentit, en l’àmbit de manteniment i espai públic ( creix un 31%) destaca la posada en marxa de la renovació integral del sistema de recollida de residus (canvis de contenidors i vehicles) i neteja viària. Creixen també un 33% les partides pressupostàries de cultura i destaca la posada en marxa de dues noves biblioteques i la nova escola municipal de música, entre d’altres.

També en l’àmbit de seguretat s’estan millorant els recursos tècnics i la flota de vehicles de la guàrdia urbana. El Consistori enguany destinarà 5.578.922 euros per a projectes socials, d’igualtat i de salut pública. D’aquesta manera, s’ampliaran les subvencions i els programes de suport als col·lectius més vulnerables, especialment a aquelles famílies més afectades per la pandèmia.Les inversions augmenten un 158%

Pel que respecta a les inversions, aquestes arribaran en 2022 a 7.751.648 euros, un 158% més respecte al 2021. Entre els projectes més significatius de caràcter urbanístic es troben la remodelació de l’avinguda República Argentina, la conversió en un vial de vianants del carrer Bonestar o la millora d’un tram de la carretera d’Esplugues, o l’avinguda dels FFCC; així com la renovació i millora d’espais verds a diferents zones. També destaca la renovació de l’entrada del parc de Can Mercader i la instal·lació d’ascensors per millorar la connectivitat entre barris.

Així mateix, es preveuen reformes a diferents centres educatius, parcs infantils i equipaments municipals, entre d’altres.


Actualització dels impostos i de les taxes aquest 2022

Per a l’exercici 2022, s’ha proposat una redistribució de la càrrega tributària, segons criteris d’equitat, de progressivitat i de sostenibilitat. En línies generals, al llarg de 2022 es portarà a terme una actualització de les taxes i impostos tenint en compte que l’increment general serà del 2,5%, per sota de la pujada anual de l’IPC.

Les famílies amb menors ingressos podran continuar beneficiant-se del paquet de mesures de bonificacions fiscal i també es continuarà aplicant la tarifació social en alguns serveis, les ajudes a emprenedors i altres bonificacions i subvencions per a promoure l’impuls d’iniciatives empresarials i d’eficiència energètica.
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top