Cornellà comença a instal·lar els nous contenidors de recollida de residus

L’Ajuntament de Cornellà ha començat a instal·lar avui els nous contenidors d’escombraries, d’acord amb la nova contracta de neteja viària i recollida de residus, que té com a objectiu respondre de forma més eficient a les demandes de la ciutadania i incorporar recursos i tecnologies més innovadores i sostenibles.

Un dels canvis més significatius del servei de neteja és la instal·lació d’un nou model de contenidor intel·ligent, segur i  accessible per optimitzar el sistema de recollida de residus. La principal novetat serà la incorporació d’un sistema de tancament electrònic individualitzat que s’introduirà en diferents fases.En la primera fase, que s’inicia aquests dies i que s’allargarà durant tot el mes d’abril, es portarà a terme la instal·lació dels contenidors de les 5 fraccions a tota la ciutat, en total 1.500 unitats. En aquesta fase els usuaris hauran d’accionar un botó i esperar que s’activi una llum verda per obrir-lo amb el pedal i poder introduir els residus. Cada contenidor compta amb un sistema d’enreixat per poder facilitar la correcta separació dels residus i evitar els impropis.

Durant tota la fase d’implantació dels contenidors, un equip d’informadors ambientals recorreran el municipi amb la finalitat d’explicar el funcionament dels nous contenidors i recollir opinions i aportacions de la ciutadania.

En una segona fase (estiu 2022) s’activarà el tancament electrònic amb targeta per a les activitats comercials. La tercera i darrera fase està previst que es porti a terme a partir del darrer trimestre de 2023. En aquesta fase s’activarà el tancament electrònic per a tots els habitatges del municipi de forma progressiva. Prèviament es farà una campanya informativa i el repartiment de targetes personalitzades per obrir els contenidors.

L’objectiu de la incorporació del tancament electrònic és augmentar la qualitat de la recollida selectiva, fomentar les bones pràctiques en matèria de reciclatge i complir amb els objectius que marca la UE.

Recollida diürna de residus els 7 dies de la setmana

El canvi de contenidors portarà associat un canvi en l’horari de recollida de residus, que serà diürn, i no nocturn com fins ara, per tenir el menor impacte possible en el descans de la ciutadania, i es farà els set dies de la setmana.

També s’han renovat la totalitat dels vehicles de recollida que són menys contaminants, silenciosos i majoritàriament elèctrics.

Millores en la neteja viària

El nou model de contenidors es una part de la contracta de neteja viària i recollida de residus que s’està implantant a la ciutat i que suposa una factura anual per al municipi  d’11 milions d’euros.

Aquesta nova contracta suposa un salt qualitatiu i quantitatiu, ja que significa l’optimització de recursos i serveis cap a un nou model de amb tres objectius prioritaris: reduir la generació de residus i incrementar els percentatges de recollida selectiva, complir amb els objectius europeus de reciclatge del 60% al 2030 (actualment estem al 31,6%), i lluitar contra el canvi climàtic.

La nova contracta suposa també l’augment de recursos tècnics i humans. Així, s’incrementen serveis (com l’actuació d’escombrada manuals amb vehicles auxiliars els dissabtes, diumenges i festius o el servei de repàs a les tardes), se’n creen de nous com ara la recollida porta a porta de mobles, el servei ‘pam a pam’ de neteja intensiva, i s’amplia el servei de neteja viària els set dies de la setmana. 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top