Cornellà incorpora 8 propostes de la ciutadania al pressupost d’inversions per al 2017

L’Ajuntament de Cornellà incorporarà a la proposta d’inversions del pressupost municipal per a l’any 2017 un total de vuit projectes proposats i votats per la ciutadania a través de la plataforma dels Pressupostos Participatius.

Els projectes més votats i que s’incorporaran al pressupost són:
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

El pressupost estimat per a cada projecte ha estat establert pels tècnics municipals després d’una primera valoració i anàlisi de les 265 propostes presentades inicialment, de les quals 87 es van validar i durant el mes de setembre han pogut ser votades per qualsevol ciutadà o ciutadana de Cornellà a través del web http://pressupostosparticipatius.cornella.cat

Estava previst destinar-hi fins a una mica més d’un milió d’euros del pressupost municipal d’inversions de 2017, tot i que per a la selecció final s’havia determinat que les propostes havien de tenir un mínim de representativitat en el total de vot, la qual s’ha establert en el 5%. Hi ha hagut un total de 1.007 vots vàlids, i cada persona podia votar fins a tres propostes; el número de votants ha estat de 382.

A més, també calia ajustar les propostes a la dotació màxima reservada per a cada àmbit territorial (els barris de la ciutat o bé els projectes de caràcter general). Ara, els projectes s’incorporen a una proposta de pressupost per a l’any vinent, que es presentarà al ple municipal d’aquest mes d’octubre, per a la seva discussió i votació.


Projecte de pressupostos participatius


El pressupost d’inversions s’ha obert aquest any a la participació ciutadana, amb l’objectiu d’incentivar la intervenció de la ciutadania en la gestió municipal, des de la coresponsabilitat, i contribuir a una eficaç planificació dels recursos municipals.

El mes de maig es van fer sessions informatives amb les associacions de veïns, els consells de participació ciutadana i el Consell de Ciutat, màxim òrgan consultiu on també hi té participació la ciutadania. El juny es va obrir el termini per a la presentació de propostes, que s’han votat durant el mes de setembre. Per participar-hi només calia estar empadronat a Cornellà com a mínim un any, ser major de 16 anys i estar enregistrat al web dels Pressupostos Participatius. Estava previst destinar-hi fins a un 25% del pressupost d’inversions, quantitat que superava el milió d’euros.

Al web http://pressupostosparticipatius.cornella.cat també es pot consultar una explicació més concreta de totes les propostes presentades així com l’estimació econòmica de totes elles
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top