Cornellà incorporarà 7 projectes de ciutadania al pressupost d’inversions per a 2019

L’Ajuntament de Cornellà incorporarà a la partida d’inversions del pressupost municipal per a l’any 2019 un total de set projectes proposats i votats per la ciutadania dins de la convocatòria dels Pressupostos Participatius, que comptarà amb un pressupost estimat de 636.000 euros.

Aquest és el tercer any que es duu a terme l’experiència dels Pressupostos Participatius, en què la ciutadania pot proposar i decidir el projecte que vulgui per a la ciutat o per al seu barri. Entre els mesos de juny i juliol, un total de 665 persones han emès el seu vot per a una de les 57 propostes finalment seleccionades, un cop valorada la seva viabilitat legal i econòmica, xifra que ha augmentat respecte de 2017, quan els votants van ser 415.

Les propostes que han rebut més vots són les de ciutat, relacionades amb la mobilitat sostenible i la remodelació del parc de Can Mercader, i la instal·lació de tendals a diversos centres educatius. En aquesta ocasió, als barris de Sant Ildefons, Riera i Fontsanta-Fatjó no hi ha hagut cap projecte amb el suport mínim demanat, de manera que els projectes que s’incorporaran al pressupost són els següents:

 

 

 

 

 

 

 

 

 El pressupost estimat per a cada projecte ha estat establert pels tècnics municipals després d’una primera valoració i anàlisi de les 288 propostes presentades inicialment. Estava previst destinar-hi fins a 1.254.510 euros (equivalent al 25% del pressupost municipal d’inversions), distribuint una part per a projectes de ciutat i una altra per als barris.
 

Implicació ciutadana en la gestió municipal

Els Pressupostos Participatius són una iniciativa portada a terme pel consistori amb la voluntat d’implicar la ciutadania en la presa de decisions responsables sobre el destí d’una part dels recursos públics, a través d’un sistema reglat de participació,  i contribuir a una eficaç planificació de la gestió municipal.

El procés contempla la realització de sessions informatives amb les entitats i associacions veïnals per difondre la convocatòria, prèviament al període de presentació de propostes. El mes d’abril, la ciutadania va poder fer les seves aportacions tant a través de la web, com també de forma presencial en unes bústies situades a diferents equipaments de la ciutat. I del 16 de juny al 15 de juliol, un cop recollides totes les propostes, analitzades i seleccionades, s’han pogut votar. Per participar-hi només cal estar empadronat a Cornellà com a mínim un any, ser major de 16 anys i estar enregistrat al web dels Pressupostos Participatius: http://pressupostosparticipatius.cornella.cat. Al web també es poden consultar totes les propostes presentades així com l'estimació econòmica de cada una d’elles.


 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top