Cornellà introdueix la identificació genètica dels gossos en la nova ordenança a de civisme

L’Ajuntament de Cornellà engega una campanya de sensibilització per fomentar el civisme al municipi, fent èmfasi especial en la identificació dels gossos com a una eina fonamental per fomentar la tinença responsable d'animals, evitar les pèrdues i combatre l’abandonament. Coincidint amb l’entrada en vigor de la nova Ordenança de Convivència Ciutadana que inclou la modificació dels articles que fan referència a la tinença d’animals, la campanya farà pedagogia en la conveniència de censar els gossos i disposar d’una fitxa completa de cada animal amb xip i ADN, ja que ara també serà necessari identificar-lo genèticament.

“Sumes o restes? per una Cornellà més cívica. Sigues responsable del teu gos” és l'eslògan d'aquesta campanya que inclourà la distribució d’uns díptics informatius amb les recomanacions bàsiques, per una banda, a tenir en compte quan s’és responsable d’un gos, començant per tenir-lo en bones condicions higièniques i saludables i correctament inscrit al Registre Censal Municipal (es disposa d’un màxim de tres mesos des del seu naixement o adopció). Per l’altra, es recorda a la ciutadania què pot fer per una Cornellà més cívica, i s’inclou un plànol amb la ubicació dels espais o parcs especials per a gossos existents a la ciutat.

En els darrers mesos s’han millorat els pipicans i incorporat nous correcans, fins a sumar-ne una vintena, per integrar millor la presència dels gossos a la ciutat i disposin dels seus propis espais d’esbarjo. També s’han augmentat les tasques de neteja a la via pública per prevenir els possibles riscos per a la salut pública.

Es tracta d’una primera acció pedagògica que forma part d’una campanya de civisme més global centrada en quatre aspectes clau: complir el horaris de llençar les escombraries, respectar el descans dels veïns i veïnes, tenir cura dels espais comuns i ser més curosos amb la tinença d’animals i la recollida dels excrements a la via pública. Amb missatges positius es convida la ciutadania a mantenir actituds cíviques, respectar la convivència i preservar l'espai públic.


Una responsabilitat compartida
 
L’Ajuntament promou altres campanyes, com Cornellà pel Civisme, que es duu a terme des de fa més de deu anys, per conscienciar de les obligacions i dels drets que tenim tots i totes de mantenir la convivència als espais públics. En especial a l’estiu, l’època de major concurrència de persones als carrers, parcs i places, un equip d’educadors cívics és l’encarregat de recorre tota la ciutat fent funcions informatives i divulgatives sobre les ordenances municipals de convivència.

L’Ordenança recull importants sancions econòmiques per fer front als actes incívics, que poden oscil·lar entre els 30,05 i els 3.000 euros per a casos reincidents com no recollir les deposicions dels animals de companyia. En el que
portem d’any, la Guàrdia Urbana ja ha posat 137 sancions relacionades amb la tinença de gossos. L’Ajuntament ofereix la possibilitat de commutar la sanció
per treballs en benefici de la comunitat. Es tracta d’una mesura alternativa educativa per tal de reconduir conductes impròpies i afavorir la integració social.

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top