Cornellà tindrà una biblioteca al parc del Canal de la Infanta

Recentment han començat les obres de la nova biblioteca al barri de Fontsanta-Fatjó de Cornellà, un nou espai de lectura, ubicat al parc del Canal de la Infanta i que forma part del pla estratègic "Cornellà, Ciutat de la Lectura", aprovat el 2009. Serà un espai de 1.011 m2 per gaudir de la lectura i la cultura dividits en dues plantes, amb comparticions mòbils, que permetran redistribuir els ambients segons les necessitats del moment i amb la finalitat que l'edifici s'integri en l'espai públic i els usuaris puguin realitzar activitats relacionades amb la lectura tant a l'interior com a l'exterior de les instal·lacions. Aquesta flexibilitat permetrà també oferir aules d'estudi les 24 hores del dia.

L'edifici tindrà dues entrades: una a la planta superior que donarà a la carretera de Sant Joan Despí, i l'altra a la planta inferior que donarà al parc i comptarà amb grans vidrieres que ompliran l'espai de llum natural. A més de sales de lectura, comptarà amb un punt de préstec i aules on es podran organitzar formacions, tallers, conferències i reunions. També s’inclourà un gran espai obert exterior per poder realitzar activitats a l’aire lliure. La nova biblioteca té un cost d'adjudicació de 2.115.383 euros.

Actualment Cornellà compta amb una Xarxa de biblioteques formada per la Central, la Marta Mata i la de Sant Ildefons, i la biblioteca escolar Salvat-Papasseit, ubicada a l’institut  Esteve Terrades. Les biblioteques de Cornellà són de titularitat municipal i es gestionen en conveni amb la Diputació de Barcelona.  La principal missió de la XBC és proporcionar i promoure l'accés lliure a la informació, la cultura i el lleure, així com donar suport a la formació i al desenvolupament personal de tots els ciutadans.

39.728 persones tenen carnet de les biblioteques de Cornellà, que els permet gaudir gratuïtament del servei de préstec de documents i d'activitats diverses (al voltant d’una cinquantena a la setmana) encaminades a promoure el gust per la lectura, la formació i el desenvolupament personal. Una de les més consolidades són els clubs de lectura i les hores del conte.


 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top