De les 63 ciutats catalanes més grans, Esparreguera presenta una recollida selectiva superior a la mitjana catalana

Segons les dades de l’any 2012 procedents de l’Agència de Residus de Catalunya, Esparreguera presenta una recollida selectiva del 50,7%, xifra superior a la mitjana catalana (36,8%). A més a més, si es considera la quantitat de residus produïts per habitat i dia, el nostre municipi es troba per sota de la mitjana, és a dir, 1,26 kg/habitant i dia enfront els 1,38 kg/habitant i dia.
 
Tot i que aquestes xifres situen Esparreguera en una bona posició a nivell català, cal indicar que durant el 2013 s’ha invertit aquesta tendència, de manera que s’ha incrementat la quantitat d’impropis de la matèria orgànica recollida, obtenint-se una fracció més bruta, per la qual la planta de compostatge penalitza econòmicament al municipi.
 
Per aquest motiu, l’Ajuntament pretén adoptar tot un conjunt de mesures a través del nou contracte de recollida d’escombraries, el qual es troba en procés de licitació, entre les quals es preveu realitzar campanyes informatives.


Font: Ajuntament d’Esparreguera
 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top