Llum verd a la planta de biogàs, a Castellnou

 El consell aprova el projecte, que li suposarà un ingrés anual de 7.000 euros

El plenari del Consell Comarcal del Pla d'Urgell va aprovar dilluns i per unanimitat el projecte de la planta de biogàs, que s'instal·larà a l'abocador comarcal de Castellnou de Seana.
La inversió, finançada per l'Agència Catalana de Residus, serà d'uns 175.000 euros i d'aquí a uns dos mesos començaran les obres amb l'objectiu que sigui operativa a principis del 2012.
La planta de biogàs tindrà una capacitat de generar 30 Kw que el consell vendrà al mercat elèctric, i això li reportarà anualment uns ingressos d'uns 7.000 euros.
L'abocador de Castellnou de Seana consta de dos grans vasos. El més antic es va clausurar l'any 2008 i acumula un total de 196.000 tones de fracció rebuig, dipositats en el transcurs dels tretze anys de vida útil que va tenir.
El segon vas i actualment operatiu ja ha rebut, segons dades del consell de desembre del 2010, un global de 38.129 tones i del qual s'espera que tingui una vida útil molt superior als 13 anys de l'anterior.
L'alliberament del biogàs és produeix tant en un vas com en l'altre, com a conseqüència de la descomposició de la matèria orgànica que no ha estat seleccionada en origen i que, per tant, arriba al dipòsit controlat barrejada amb la resta de fracció rebuig.
A hores d'ara, i a través d'un sistema de pous i canonades, aquests gasos són captats per tal d'evitar el seu alliberament directe a l'atmosfera i s'eliminen mitjançant la combustió a altes temperatures.
Amb la construcció i posada en marxa de la planta energètica, els gasos passaran per unes microturbines i produiran energia elèctrica.
La previsió, segons l'adjudicatària del projecte, és la de produir la quantitat equivalent al consum de 50 famílies en un any. 

Font: www.elpuntavui.cat

 

 

Foto: ACN. L'abocador comarcal del Pla d'Urgell es troba al terme de Castellnou de Seana i ara inclourà la planta de biogàs

 

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top