Entra en funcionament la il·luminació d'un tram de via verda a Quart, que en permet l'ús en horari nocturn

 El projecte d’il·luminació suma més de 4 quilòmetres en tres municipis

 

 

 

Els usuaris de la via verda al voltant de Quart ja poden fer activitat física també quan fosqueja, gràcies a la il·luminació d’un tram comprès entre el pont de l’Onyar i Quart. Al final de la setmana s’encendran també els fanals instal·lats a la via verda de Bescanó i de Santa Cristina d’Aro.
El Consorci de les Vies Verdes de Girona ha realitzat un projecte d’il·luminació que suma 4 quilòmetres en tres municipis, en trams on s’ha detectat una freqüència elevada d’usuaris: 755 metres a Quart; 1.900 metres a Bescanó, des de la benzinera fins al turó dels cavalls, tot el tram paral·lel al poble; i 1.400 metres a Santa Cristina d’Aro, des del poble fins al baixador de la Font Picant.
En els trams il·luminats s’han instal·lat fanals cada 35 metres, en un dels costats de la via, per permetre l’activitat en hores de poca llum natural, o fins i tot en horari nocturn. Les unitats de lluminària consten d’unes columnes de 6 metres d’alçària, amb làmpades de vapor de sodi de baix consum i baixa intensitat, que ofereixen una llum groguenca suau i eviten la contaminació lumínica. A Quart s’han instal·lat 21 punts de llum, 54 a Bescanó i 40 a Santa Cristina d’Aro. L’horari d’il·luminació dependrà de l’època de l’any, per tal que els usuaris puguin passejar o córrer en un entorn natural quan clareja i quan fosqueja. 
El projecte d’adequació i millora de la via verda en trams d’elevada freqüència d’usuaris ha tingut un cost total de 315.324,72 €, i ha comptat amb el finançament del FEDER (60 %) i el PUOSC (35 %), i una aportació extraordinària dels municipis (el 15 % restant).

 

 

Autor: Consorci de les Vies Verdes de Girona 

 

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top