Sabadell promou l’ús d’AutoGas a la ciutat

L'alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, i el director de vendes del GLP de Repsol, Francisco Javier Gutiérrez, han subscrit un conveni per promoure l'ús d'AutoGas a la ciutat de Sabadell.

En l'acord, Repsol assumeix la concessió d'ajuts econòmics per a l'adquisició i conversió a AutoGas de vehicles de la flota municipal o de les empreses concessionàries de serveis públics locals. L'AutoGas, o GLP per a automoció, és el combustible alternatiu més emprat del món. A Europa és utilitzat per més de vuit milions de vehicles, mentre que a Catalunya ja circulen més de 2.000.
Durant la signatura, l'alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, ha agraït a Repsol el compromís: "Les empreses privades han de tenir beneficis i han de treballar pels beneficis, però diu molt a favor d'una empresa quan a més a més es compromet amb la societat en a que es troba". De la seva banda, Francisco Javier Gutiérrez ha agraït a l'Ajuntament la predisposició a col•laborar, i ha felicitat la ciutat de Sabadell "per l'aposta decidida a favor d'una ciutat amb l'aire més net".

Posteriorment a la signatura del conveni, l'alcalde ha presidit la inauguració de la primera estació de servei amb AutoGas de Sabadell, dins del pla de Repsol per estendre els punts de subministrament d'aquest combustible alternatiu a les estacions de servei de la companyia tant en la ciutat com a la resta de comunitat autònoma.

L'Ajuntament de Sabadell, compromès amb la mobilitat sostenible arran de la seva adhesió al Pacte d'Alcaldes Europeus contra el Canvi Climàtic, és pioner en el suport als vehicles AutoGas, per les seves qualitats mediambientals i les seves baixes emissions de gasos d'efecte hivernacle. A més, l'AutoGas representa importants avantatges econòmics, ja que en cost per quilòmetre suposa per a l'usuari un estalvi mitjà del 20% respecte a altres combustibles convencionals.

Dins el compromís mediambiental de l'Ajuntament, que inclou una Estratègia Municipal per reduir el canvi climàtic i un Pla de Mobilitat Urbana 2009-2014, el consistori de Sabadell aplica ja bonificacions fiscals en l'Impost de Vehicles de Tracció Mecànica als automòbils a AutoGas, per les seves baixes emissions d'òxid de nitrogen i partícules, i per haver demostrat la seva capacitat per a una ràpida implantació a la xarxa de subministrament.
Ara, amb el conveni subscrit, la corporació també puntuarà favorablement les ofertes d'empreses per la contractació de serveis públics municipals que es prestin amb vehicles a AutoGas, i estudiarà la incorporació d'aquest tipus d'automòbils a les seves pròpies flotes municipals i de serveis.


Ajudes per l'ús de l'AutoGas

Per la seva banda, Repsol impulsarà mesures en forma d'ajuts a l'AutoGas a Sabadell, per a l'adquisició de vehicles nous tant a la flota municipal com en les empreses concessionàries de serveis públics.

Repsol preveu també ajudes dirigides a la conversió a AutoGas dels vehicles de la flota actual.

Els vehicles AutoGas són bifuel, pel que poden utilitzar AutoGas i gasolina indistintament, doblegant la seva autonomia i amb les mateixes prestacions que els vehicles que usen combustibles convencionals. A més, existeix la possibilitat de transformar de forma senzilla els vehicles convencionals propulsats a gasolina en automòbils bifuel.

En l'actualitat, alguns dels principals fabricants d'automòbils com, Volkswagen, Renault-Dacia, Opel, Fiat, Mercedes Benz, Seat, Skoda, Subaru i Piaggio ja ofereixen models bifuel.


Font: Ajuntament de Sabadell


Més informació de conversió de flotes actuals a bi-fuel a: /ca/novetat-vehicle-bi-fuel.aspx

 


 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top