El Govern aprova ajudes de 10 milions d'euros per la compra de vehicles elèctrics el 2012

Per a les sol·licituds presentades entre l'1 de gener al 30 de novembre de 2012, se subvencionarà un 25% del preu de venda, amb un màxim de 6.000 euros per vehicle per a flotes i usuaris particulars i de 30.000 euros per als vehicles grans, depenent del tipus de vehicle.

Aquests ajuts persegueixen estimular la demanda de vehicles elèctrics, i amb això promoure les sinergies positives entre els sectors d'automoció i energia, i fomentar desenvolupament tecnològic i industrial.

El Consell de Ministres,  ha aprovat un Reial Decret que estableix la quantia d'ajudes per al 2012 per a l'adquisició de vehicles elèctrics, amb les mateixes normes reguladores i el sistema de gestió que les ajudes aprovades el maig de 2011. Aquest Reial decret revisa la dotació prevista en el Reial Decret 1700/2011, de 18 de novembre, per al finançament d'ajuts a l'adquisició de vehicles elèctrics el 2012, fixant-la en un màxim de 10 milions d'euros. D'aquesta manera es compatibilitza l'objectiu d'esforç reducció de la despesa amb el suport a la demanda d'aquest tipus de vehicles amb les conseqüents sinergies positives d'eficiència entre el sector d'automoció i el d'energia, i la incorporació de tecnologia nova i innovadora.

El Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme subvencionarà un 25% del preu de venda abans d'impostos del vehicle, amb un màxim de 6.000 euros per unitat per a flotes i usuaris particulars i de fins a 30.000 euros per als vehicles grans (com autobusos), depenent del tipus de vehicle. Aquests ajuts es concediran, amb el mateix sistema utilitzat el 2011, a aquelles sol·licituds presentades entre l'1 de gener al 30 de novembre de 2012.


Ajudes a la compra

Podran beneficiar dels ajuts les persones físiques, autònoms, empreses, administracions públiques i les societats o entitats que tinguin consideració de caràcter públic estatal, autonòmic o local.

Els ajuts es concedeixen per a l'adquisició, operacions de finançament per lísing financer i arrendament per rènting o lísing operatiu de vehicles elèctrics nous matriculats per primera vegada a Espanya, ja siguin turismes (categoria M1), furgonetes (N1), furgons (N2), autobusos (M2 i M3), motocicletes (L3e i L5e) o quadricicles, tant lleugers (L6e) com pesants (L7e).

La quantia de la subvenció individual és del 25% del preu de venda abans d'impostos del vehicle complet, incloent les seves bateries propulsores. Si el vehicle adquirit no inclou les seves bateries propulsores, el percentatge del 25% de l'ajut individual passa a ser del 35%, mantenint els límits anteriors.

Depenent del tipus de vehicle i de la seva autonomia (en mode exclusivament elèctric) s'estableixen una sèrie de límits a aquests ajuts:

GRUP 1: vehicles de les categories M1, N1, L6e, L7e, L5e, L3e. 2.000 euros per a aquells vehicles amb autonomia exclusivament elèctrica no superior als 40 km i no inferior a 15 km. 4.000 euros per a aquells vehicles amb autonomia exclusivament elèctrica superior a 40 km i inferior o igual a 90 km. 6.000 euros per a aquells vehicles amb autonomia exclusivament elèctrica superior a 90 km.

GRUP 2: vehicles microbusos M2 i comercials N2 Màxim de 15.000 euros, sempre que la seva autonomia sigui superior a 60 km.

GRUP 3: vehicles autobusos i autocars M3 màxim de 30.000 euros, sempre que la seva autonomia sigui superior a 60 km.
 

Font: http://www.minetur.gob.es

 

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top