La Diputació de Tarragona inicia les obres d'ampliació de l'Escola de Música de Reus

L’immoble, que destinarà dues plantes al centre d’ensenyaments musicals i dues més a espai social i cultural d’us ciutadà, conservarà la façana actual. 

La Diputació ha iniciat la reforma de l’edifici situat al número 6 del carrer del Vent, que antigament havia albergat l’Escola d’Art de Reus. L’immoble, propietat de la institució supramunicipal, albergarà aules i serveis de l’Escola de Música de la Diputació a Reus i també un espai social i cultural per a ús ciutadà. Després que el passat 1 d’agost s’iniciessin els treballs preliminars, seguint el calendari previst, aquesta setmana han començat les tasques d’estabilització de la façana, que es conservarà atès que està catalogada com a patrimoni cultural municipal (l’immoble construït el 1920, havia estat convent de les monges de Mare Molas). Pel que fa a la part interior de l’edifici, s’enderrocarà a partir del proper dimarts i es construirà de nou, ateses les exigències de la normativa constructiva actual i la necessitat de crear espais més amplis, flexibles i moderns.
Les obres, a càrrec de l’empresa Emcofa i dirigides pels serveis tècnics de la Diputació de Tarragona, tenen un pressupost de 4,2 milions d’euros i un termini d’execució de 18 mesos. Les noves dependències de l’Escola de Música de la Diputació i de l’espai social i cultural es distribuiran en cinc plantes, amb una superfície construïda total de 2.259 m2. El soterrani es destinarà a sales de maquinària, instal·lacions i magatzem. Les plantes, baixa i primera, amb una superfície total construïda de 1.106 m2, es destinaran a ús social i cultural i disposaran d’amplis vestíbuls i de sales flexibles de diverses dimensions per a actes, conferències, exposicions, reunions, tallers i altres activitats. Les plantes segona i tercera acolliran l’escola de música, amb aules, boxes individuals i sales d’assaig insonoritzades. L’àmplia terrassa del tercer pis també podrà albergar diversos esdeveniments de l’escola. La superfície total construïda de l’escola de música serà de 764 m2.
L’edifici es concep com un equipament al servei dels ciutadans de Reus, amb les màximes prestacions de seguretat, versatilitat, flexibilitat, rendiment accessibilitat i funcionalitat, amb el màxim respecte ecològic i mediambiental. El projecte s’ha desenvolupat en dues fases. La primera correspon al projecte bàsic, redactat per la Unitat d’Arquitectura del SAM (Servei d’Assistència al Municipi) de la Diputació de Tarragona. La segona, el projecte executiu, va ser encarregada a través d’una mesa de contractació, al despatx d’arquitectura d’Alonso-Balaguer i a l’arquitecte Ivan Martín, després d’haver estat seleccionats d’entre un total de 13 projectes. 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top