Mollerussa redueix en 3,4 MEUR l'endeutament municipal durant el 2011, i el situa en els 17, 9 MEUR

L'Ajuntament de Mollerussa ha reduït el seu deute un 16% durant el 2011, passant dels 21,3 MEUR als 17,9 MEUR en què es va fixar a finals d'any, segons ha donat a conèixer l'alcalde, Marc Solsona. Així, ha recordat que quan CiU i ERC es van fer càrrec del consistori al 31 de desembre del 2010 es van torbar un deute bancari de 13,5 MEUR, a més de 7,8 MEUR de factures pendents de pagament a proveïdors corresponents al primer trimestre del 2011, el que suma 21,3 MEUR. Tot i la reducció assolida durant l'any, Solsona rebaixat l'optimisme i ha dit que "l'important era no continuar fent la bola més gran i poder aturar la sangria econòmica però el deute continua sent molt elevat i no podem relaxar-nos".

Durant la tradicional trobada nadalenca amb els mitjans de comunicació, Solsona ha assegurat que el primer objectiu fixat per CiU, primer amb el suport d'ERC i, després de les municipals, en solitari, passava per reduir el deute existent de l'ajuntament. Així, un any després, "hem acotat el deute i hem pagat a proveïdors" tot i que "això ha suposat un esforç molt important" ha remarcat.

L'alcalde ha recordat algunes de les mesures que han permès assolir aquests objectius com ara l'elaboració d'un nou Pla de Sanejament amb el vist-i-plau de la direcció general de Política Financera de la Generalitat "que estem complint en escreix" o gastar menys en despesa corrent del previst. En aquest sentit, ha explicat que la previsió era de 4.5 MEUR quan se n'han acabat gastant 4,3 MEUR. També s'ha amortitzat més del previst, uns 2 MEUR, respecte els 1'7 MEUR estimats, i el consistori ha comptat amb més ingressos com ara el conveni per a la pròrroga de la concessió del servei municipal d'aigua potable amb l'empresa Sorea, fet que ha significat un ingrés de 800.000 euros aquest any a banda d'altres variables.

"Vam dir que les coses es podien fer d'una altra manera i crec sincerament que s'han fet", ha declarat l'alcalde de Mollerussa, qui ha insistit en la necessitat per seguir fent "aquesta bona tasca que s'ha fet fins al moment" durant el 2012, ja que "aquest any serà clau per saber si estem definitivament en la bona direcció per sanejar l'ajuntament". "Nosaltres ens vam presentar a les eleccions amb l'objectiu de pagar els proveïdors i reduir el dèficit, hem pagat ha proveïdors i reduït el dèficit, però no es suficient, aquest 2012 continuarem buscant alternatives per trobar solucions", ha afegit Solsona.

L'alcalde ha agraït l'actitud "tant positiva i la paciència" dels proveïdors davant la situació econòmica de l'ajuntament tot i que "no tothom ha tingut aquest disponibilitat". Així, ha destacat que persones que coneixien de primera mà la situació "real" del consistori "han estat qui menys han volgut entendre la situació", en referència a l'assessor extern  de l'anterior govern, Enric de Vicente, "que ens ha portat a judici perquè no se li havien pagat les factures i, a més a més, ho ha fet presentat 10 processos diferents davant el Jutjat de manera que encareix molt més la despesa a l'ajuntament en aquests tipus de processos".

Solsona ha afirmat que l'actual govern municipal "porta una motxilla molt gran sense que li pertoqui" i ha assegurat que  "volem treballar per crear la confiança  i la credibilitat necessària davant les entitats financeres, davant dels proveïdors i davant de la ciutadania".

Finalment, Solsona també ha volgut agrair a ERC l'esforç que van fer juntament amb CiU durant els mesos que van governar en coalició i ha valorat positivament l'actitud de col•laboració de tots els regidors actuals.


Font: ACN


 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top