Els alcaldes han de tenir un pla per pagar factures pendents abans del 31 de març

El Govern ha aprovat el pla que aquesta setmana va anunciar el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, perquè els proveïdors cobrin seus deutes amb les administracions, que es calcula que ascendeixen a entre 30.000 i 50.000 milions d'euros.

En virtut del text, les corporacions locals tenen l'obligació de subministrar al Ministeri d'Administracions Públiques la informació de les factures pendents abans del 15 de març i abans del 31 de març un pla d'ajust ", ha explicat Santamaría." Hem de saber el que hi ha i fer-li front (...). Es tracta de posar ordre i de conèixer la quantia del deute per factures pendents i que les administracions públiques se sotmetin a un pla de viabilitat per complir amb aquestes obligacions, com a pas previ per aprovar el mecanisme financer que garanteixi a pimes i autònoms el cobrament d'aquests deutes ".

La Comissió d'Afers Econòmics establirà un conjunt d'obligacions legals perquè les corporacions locals comuniquin els deutes pendents i assumeixin el compromís de complir el seu pagament amb un pla de viabilitat. El pagament de les factures serà efectiu abans del 31 de desembre d'aquest any i les factures pendents no afectaran el dèficit.

Amb més detall, "les corporacions locals hauran de subministrar al Ministeri d'Hisenda amb anterioritat al 15 de març el llistat de factures pendents de pagament amb els proveïdors fins al 31 de desembre de 2011, i abans del 31 de març hauran de remetre un pla d'ajust que els permeti fer front en el futur al pagament d'aquests deutes ".

Santamaría també ha avançat una modificació "temporal i puntual" de la normativa per permetre l'establiment de garanties de l'Estat per fer front al pagament dels deutes amb els proveïdors, informa Europa Press. Un cop es donin aquests passos, s'ha d'establir el mecanisme financer que es posarà en marxa per fer front a aquests pagaments, que no ha concretat, com tampoc la xifra que estudia el Govern sobre a quant ascendeix el deute comercial de les administracions públiques.

Ahir, el president del Govern, Mariano Rajoy, ha informat que el projecte seria aprovat avui i ha recalcat que obligarà a totes les administracions a complir els objectius de dèficit públic a què Espanya es comprometi davant dels seus socis europeus, informa Efe. L'objectiu és que totes les administracions públiques presentin equilibri o superàvit, és a dir, que el dèficit no superi el 0,4% del PIB, i que el seu deute no superi el 60% del PIB.
 

El Govern informa pimes que cobraran immediatament

El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ja havia explicat que els proveïdors podrien cobrar les seves factures directament a les entitats financeres, a través d'un consorci entre la banca i l'Institut de Crèdit Oficial (ICO).

I avui mateix, el secretari d'Estat de Comerç, Jaime García-Legaz, ja ha informat a petits empresaris i autònoms del pla perquè puguin cobrar de manera "immediata" les quantitats que els deuen les administracions públiques.
 

Un organisme regulador i nou consellers

L'Executiu també ha aprovat l'avantprojecte de llei de la Comissió Nacional de Mercats i Competència. "Després de la llei d'economia sostenible, en l'últim any es va duplicar el nombre d'organismes reguladors es van duplicar", ha assenyalat la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría. "La nova legislació els aglutinarà en un únic organisme per millorar l'eficiència, la transparència i l'eficiència", ha justificat Santamaría, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.

La futura comissió tindrà nou membres proposats pel Govern-des dels 52 anteriors-i el Congrés podrà vetar el seu nomenament amb majoria absoluta. El Govern estima un estalvi en sous de quatre milions d'euros.
La futura Llei Orgànica d'estabilitat pressupostària ha passat l'última lectura, però encara no ha estat aprovada, ha assenyalat Santamaría. El Govern preveu que la setmana que ve rebi l'informe del Consell d'Estat i s'ha demanat a l'òrgan consultiu que emeti d'urgència perquè pugui ser aprovada i remesa al Congrés dels Diputats en els primers dies de març »per la seva tramitació parlamentària.

Després de conèixer les previsions de Brussel•les, la vicepresidenta ha anunciat en preguntes als mitjans que "el Govern té un pla de treball per a la presentació del quadre macro i d'un sostre de març en els primers dies de març".

La norma, que desenvolupa la reforma de la Constitució pactada entre PSOE i PP l'estiu passat, té com a objectiu controlar el dèficit públic de les administracions públiques. Aquesta llei obligarà a totes les administracions a presentar equilibri o superàvit en els seus comptes i prohibirà que incorrin en dèficit estructural, excepte en situacions excepcionals. El projecte preveu, a més, que les sancions imposades a Espanya en matèria d'estabilitat siguin assumides per l'Administració responsable.

El PSOE ha confirmat aquest mateix divendres que es desmarcarà de la Llei d'estabilitat pressupostària si el text final no respecta l'acord previ amb el PP, segons ha anunciat la portaveu socialista al Congrés dels Diputats, Soraya Rodríguez.
 

Font: Expansión

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top