Les CCAA i els ajuntaments rebran un préstec de 35.000 milions per pagar a proveïdors

El Consell de Ministres ha aprovat un préstec de 35.000 milions d'euros perquè les comunitats autònomes i els ajuntaments puguin pagar als proveïdors. El tipus d'interès serà pròxim al 5% (bonus espanyol a cinc anys més un diferencial de 115 punts bàsics).

Es tracta d'un préstec sindicat per CCAA i ajuntaments de 35.000 milions d'euros, a 10 anys, que tindrà un període de carència de dos anys i un tipus d'interès pròxim al 5%. (Vegeu les referències del Consell de Ministres aquí: http://www.lamoncloa.gob.es/ConsejodeMinistros/Referencias/_2012/refc20120302.htm)

El ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha dit que participaran pràcticament tots els bancs espanyols, inclòs l'ICO."És un mecanisme per a la màxima agilitat en el pagament d'aquestes factures pendents i vol donar suport a les pimes, autònoms, emprenedors ... que són els que creen ocupació al nostre país", diu Sáenz de Santamaría. La vicepresidenta ha considerat que aquest pla de pagament és "una mesura clau per donar confiança al sistema" i "eradicar un dels problemes de la nostra economia, la morositat, que s'ha dut per davant a moltes empreses i molts llocs de treball".A més, és un "mecanisme que busca la màxima agilitat i rapidesa en el pagament de les factures i que té com a objectiu fonamental donar suport a les pimes, autònoms, empresaris i emprenedors, que són els que creen ocupació en aquest país i que, no obstant això , s'han vist abocats a tancaments o situacions concursals, com a conseqüència dels impagaments de l'administració ", ha recalcat."Les administracions han de tenir present que a partir d'ara s'ha de pagar puntualment les obligacions" i, per això, ha recordat la vicepresidenta, la setmana passada el Govern va aprovar un Reial Decret Llei que "marca un camí de coneixement d'aquestes factures i d'ajust per fer front a les mateixes "que ha de ser" a partir d'ara la tònica general ".

En concret, els ajuntaments hauran de presentar abans del 15 de març al Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques la llista de factures pendents de pagar als seus proveïdors a data de 31 desembre 2011.

 

Font: Expansión
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top