La reutilització de l'aigua a Catalunya

Catalunya reutilitza prop de 29 hm3 d'aigua durant 2011, gairebé la meitat de la producció màxima de la dessalinitzadora del Llobregat.

Durant l'any 2011 s'han reutilitzat prop de 29 hectòmetres cúbics d'aigua regenerada, segons dades facilitades per l'Agència Catalana de l'Aigua.

L'aigua regenerada es destina a reg-agrícola, de zones urbanes i camps de golf-, neteja de carrers, recàrrega d'aqüífers i generació de cabals de manteniment, entre altres usos.

Durant l'any 2011 s'han reutilitzat prop de 29 hectòmetres cúbics d'aigua regenerada, segons dades facilitades per l'Agència Catalana de l'Aigua. Aquest cabal, que equival gairebé a la meitat de la producció màxima de la dessalinitzadora del Llobregat, s'obté sotmetent l'aigua tractada a les depuradores públiques catalanes a un tractament de regeneració perquè assoleixi els nivells requerits per al seu ús posterior, tal com estableix l'Reial decret 1620/2007.

D'aquesta manera s'evita extreure del medi natural els 29 hm3 de consums que es satisfan amb l'aigua regenerada, amb el consegüent benefici mediambiental.

Aquesta aigua regenerada es destina a reg-agrícola, de zones urbanes i camps de golf-neteja de carrers, recàrrega d'aqüífers i generació de cabals de manteniment, entre altres usos.

D'aquests 29 hectòmetres, 20 s'han destinat a usos ambientals, 5,8 a usos recreatius, 2 usos agrícoles i 1,8 a usos municipals. Cal tenir en compte que s'ha produït una reducció de l'ús d'aigua regenerada per a usos ambientals (en anys humits les necessitats són menors), una estabilització per a usos agrícoles i municipals, i un increment per a usos recreatius.


Font: ecoticias.com

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top