El Consell Comarcal del Bages presenta un pressupost d’11,6 milions d’euros per al 2012

L’equip de govern del Consell Comarcal del Bages va presentar al Consell d’Alcaldes el pressupost per al 2012. Es preveu un pressupost d’11,67 milions d’euros, un 1,8 % més que l’actual, però de contenció i amb dades molts realistes ja que inclou, entre d’altres, la previsió d’un 10% de reducció en molts dels convenis que hi ha signats amb les administracions supracomarcals.


S’hi preveuen diverses mesures de contenció com:

• La congelació dels recursos destinats a retribució del personal, tal com ja es va fer l’any 2011.
• Una rebaixa del 3% en els sous dels consellers comarcals i la gerència, i d’un 50% en l’aportació als grups polítics.
• Introducció d’elements tecnològics per estalviar en comunicacions (per exemple, el nou sistema de notificacions electròniques adreçades als polítics permetrà estalviar 12.000 euros anuals en enviaments).
• El punt d’Informació als Discapacitats s’incorpora a l’estructura dels serveis socials primària.
• La Diputació oferirà suport tècnic en alguns contractes externs, amb un estalvi d’uns 5.000 euros respecte del 2011.

Actualment, el Consell pateix fortes tensions a causa del retard en el cobrament de les subvencions, que repercuteix negativament en els pagaments que efectua als proveïdors i als ajuntaments. Només en ajuts del PUOSC, la Generalitat deu a Consell Comarcal i Ajuntaments uns 3 milions d’euros, i el fons de cooperació local ha estat reduït significativament i, a hores d’ara, només s’ha cobrar una bestreta del primer semestre del 2011.

Per a l’any 2012 hi ha previstes inversions reals per valor de més de 2,5 milions d’euros, corresponents a les obres d’abastament d’aigua del Bages Cardener i del Bages Llobregat, i a l’arranjament d’alguns camins de la comarca.
 

Pressupost ajustat però serveis garantits

Les mesures de contenció aplicades en el pressupost per a l’any vinent no han d’afectar la quantitat ni qualitat dels serveis que el Consell Comarcal dóna a la ciutadania i als municipis. Es preveu, a més, potenciar i millorar els processos de mancomunació de serveis entre els diferents ajuntaments per optimitzar la gestió de recursos, i es continuarà apostant per incrementar les compres agregades per poder millorar preus, tal com ja es va fer amb el tema de telecomunicacions.


Números realistes

Des del Consell s’ha fet un exercici de realisme i només s’inclouen en el pressupost les inversions amb garanties de concretar-se i que són fruit d’un compromís acordat. Els programes o projectes que responen a les voluntats de govern i de gestió, però que encara no tenen recursos financers, es contemplen com a partides ampliables de generació d’ingressos.
 

Font : Consell Comarcal del Bages
 

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top