121,5 MEUR és el pressupost de Tarragona pel 2102

El tinent d'alcalde d'Hisenda de l'Ajuntament de Tarragona, Pau Pérez, ha presentat aquest dilluns la proposta de pressupostos del consistori de cara aquest 2012. Pérez, que ha fet una explicació detallada de les partides econòmiques d'aquest any, ha assegurat que el capítol de personal i el de subvencions a entitats culturals i associacions de veïns, així com a les diferents empreses municipals, són les que més s'han reduït. Dels més de 48 MEUR en despeses de personal l'any 2011, aquest 2012 aquesta no arriba als 45 MEUR (un 7.37% menys). Així mateix, el capítol de transferències corrents -que recull tot tipus de subvencions- no arriba als 20 MEUR, mentre que el 2011 era de 21.5 MEUR (un 8,57% menys)

Així, proposta de l'equip de govern del pressupost de l'Ajuntament de Tarragona per enguany, que s'eleva a 121,5 MEUR, un 4,28% menys que l'any 2011.

Entre les diferents mesures de contenció que el consistori ja està aplicant, Pérez ha recordat la retallada en la remuneració de les hores extres dels treballadors o la congelació salarial del sou dels funcionaris i la retallada important -xifrada en prop d'un 50% en les festivitats de Sant Magí i Santa Tecla. De fet, l'objectiu que persegueix l'administració de la plaça de la Font és ''posar seny i mantenir tots aquells compromisos ja establerts però reduir tot allò que no sigui d'interès general''.

En aquest mateix sentit, Pérez ha assegurat que al llarg d'aquest 2012 algunes empreses municipals podrien fusionar-se. Entre les opcions que s' estant posant damunt de la taula, Pérez ha dit que Mitjans de Comunicació, Turisme i Desenvolupament Econòmic podrien entrar en aquest procés, així com Aparcaments i Autobusos.

D'altra banda, el tinent d'alcalde ha actualitzat el deute que la Generalitat té amb el consistori i l'ha xifrat en prop de 14 MEUR, majoritàriament acumulat durant el 2011. Pérez ha assegurat la Generalitat ha comunicat per escrit a l'ajuntament les dificultats de possibles pagaments de cara aquest 2012. Pérez ha dit que aquest deute complica les partides pressupostàries de Serveis Socials, el pla de Barris així com les llars d'infants o les Escoles de Música. Per aquest motiu, Pérez ha explicat que des del consistori s'ha procedit a fer un expedient de tresoreria informant de les dificultats en els pagaments.

L'IBI a Tarragona, prop d'un 20% més que el 2011

En un altre ordre de qüestions, el tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Tarragona ha explicat que l'IBI a la ciutat podria situar-se entre en 15 i un 20% més que l'any passat durant els dos propers anys. Segons Pérez, al decret d'aquest desembre del govern central d'augmentar l'IBI un 10%, cal sumar-li l'augment de prop de 9% aprovat per les pròpies ordenances municipals. En tot cas, Pérez ha dit que en els propers dies se sabrà amb exactitud aquesta xifra. Tot i així, el titular d'Economia i Hisenda al consistori ha avançat que els prop de 3 MEUR que l'ajuntament rebrien en concepte d'aquest augment, es destinarien al reconeixement de deute.

Quan a les inversions previstes de cara aquest 2012, Pérez ha assenyalat que l'important és centrar-se en acabar tot el que hi ha previst. Les obres del Mercat Central, El Teatre de Tarragona o al Caserna de la Guàrdia Urbana serien algunes dels més descades i que ascendeixen als prop dels 44 MEUR.

Pau Pérez ha dit que el proper dimecres hi ha prevista una reunió informativa amb la resta de grups municipals de consistori i que si res canvia, el dilluns 16 de gener es celebraria el plenari.

Amb tot, Pérez ha recordat que l'objectiu és que siguin un ''pressupostos d'unitat'' on s'han tingut en compte les peticions de CiU i PP augmentant la partida de Turisme, Ocupació i Cultura i reduint la de Protocol.


Font: ACN
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top