Foment encarrega un estudi per si es pot doblar la línia de tren entre Arenys i Blanes

Foment encarrega un estudi per analitzar si es pot doblar la línia de tren entre les estacions d'Arenys de Mar i Blanes
 
El Ministeri de Foment ha encarregat un estudi per analitzar si és possible doblar la línia de tren de Rodalies entre les estacions d'Arenys de Mar (Maresme) i Blanes (Selva). Es tracta d'un tram de 22 quilòmetres, que pertany a la línia R1 entre Barcelona i Maçanet de la Selva, i que creua vuit estacions. Actualment, tot el tram és de via única. L'objectiu de l'estudi, que surt a licitació per 708.000 euros, és analitzar si es pot desdoblar la infraestructura. L'Estat, però, ja admet que tota l'obra no es podrà fer seguint la traça dels actuals rails, ja que la línia ara passa a tocar del litoral de la costa del Maresme i la Costa Brava, "on difícilment es disposa de lloc per a la segona via".
 
Segons recull Foment, l'objectiu de l'estudi que ara s'encarrega és analitzar les possibles alternatives que permetin incrementar la capacitat actual del tram de rodalies que s'estén entre les estacions d'Arenys de Mar i Blanes. L'Estat ja ha tret a concurs la redacció del document, que surt a licitació amb un pressupost inicial de 708.000 euros.
 
Actualment, tot aquest tram de la línia R1 és de via única i té un traçat de 22 quilòmetres. Sobretot a la costa del Maresme, els rails passen a tocar de primera línia de Mar. El tram comprèn vuit estacions. A més de les d'Arenys i Blanes, també n'hi ha als pobles de Canet, Sant Pol, Calella, Pineda, Santa Susanna i Malgrat.
 
Segons indica el ministeri, les alternatives a estudiar "es basaran en la duplicació de la via única existent en aquelles zones que sigui possible". Foment, però, ja admet que serà difícil doblar l'actual línia resseguint-ne la traça actual, perquè "en bona part del recorregut es travessen zones molt properes al litoral de costa, amb una urbanització molt estesa, on difícilment es disposa de lloc per a la implantació de la segona via".
 
Per això, el document també analitzarà altres possibles solucions que permetin incrementar la freqüència de pas de combois en aquest tram, "mitjançant canvis del traçat actual o altres actuacions singulars", precisa Foment. L'estudi també inclourà la reforma de les estacions i la millora dels sistemes de senyalització i de les instal·lacions d'electrificació de la línia.
 
Aquestes obres, de les quals ara se'n farà l'estudi, formen part del Pla de Rodalies de Barcelona 2008-2015. Juntament amb l'estudi per desdoblar la línia entre Arenys de Mar i Blanes, el Ministeri de Foment també n'ha tret a licitació un altre.
 
En aquest cas, aquest segon estudi analitzarà les possibles alternatives per a la implantació d'un intercanviador de Rodalies entre Cerdanyola i Barberà del Vallès (al sector Baricentro). El pressupost de licitació d'aquest estudi és de 354.000 euros.
 
Font: ACN
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top