Els professionals coincideixen que l'arquitectura ambiental influirà en el futur de la construcció

En arquitectura, la sostenibilitat ja és alguna cosa més que una tendència. Malgrat la crisi ja que les economies mundials segueixen sense acceptar que el mediambiental ha de ser prioritari, els arquitectes comencen a assumir la sostenibilitat com un fonament de les seves construccions.

Segons l'informe del tercer trimestre de 2011 de l'European Architectural Barometer (Baròmetre Europeu de l'Arquitectura), els arquitectes creuen que és una tendència que influirà notablement en el futur de la construcció.

L'arquitectura ambientalment conscient busca optimitzar els recursos naturals i els sistemes de l'edificació.D'aquesta manera s'aconsegueix minimitzar l'impacte ambiental dels edificis.

Les dades d'aquest estudi trimestral realitzat entre 1200 arquitectes de tota Europa, indiquen que la major part dels arquitectes estan totalment d'acord que la sostenibilitat influirà en el procés de construcció dels habitatges en el futur es troba a Espanya (41 %) i a Alemanya (40%).

Menor és l'entusiasme dels arquitectes del Regne Unit. Només un 13% estan totalment d'acord amb l'afirmació que la sostenibilitat no és només una moda, sinó una tendència.

De la mateixa manera, la major part de les opinions neutres es concentra en els arquitectes britànics. A suma de les respostes de 'totalment d'acord' o 'd'acord' indiquen que en cinc dels països europeus, la majoria dels arquitectes (més del 70%) preveuen que la sostenibilitat influirà en el procés de construcció en el futur.
 

PRINCIPIS DE L'ARQUITECTURA SOSTENIBLE

Aquest tipus de construccions segueixen almenys cinc fonaments:

- Tenir en compte les condicions climàtiques, la hidrografia i els ecosistemes de l'entorn.
- Moderar l'ús de materials de construcció.
- Reduir el consum d'energia per a calefacció, refrigeració i il•luminació.
- Minimitzar el balanç energètic global de l'edifici.
- Aconseguir confort higrotèrmic, il•luminació i habitabilitat.

L'aposta per l'arquitectura sostenible no és intranscendent. Raons ambientals i econòmiques donen suport a aquesta aposta. Per exemple, a Espanya es calcula que els habitatges es porten el 20% del consum total d'energia. D'aquest consum, gairebé el 40% va destinat a les calefaccions.

L'European Architectural Barometer és un estudi internacional realitzat a Europa entre 1.200 arquitectes realitzat per Arch-Vision quatre vegades l'any a Alemanya, França, Itàlia, Espanya, Regne Unit i Països Baixos.

A més d'indicadors que pronostiquen els volums de construcció a Europa, cada trimestre es centra en un assumpte específic. En el tercer trimestre del 2011 el tema especial va ser Sostenibilitat.
 

Font: Ecoticias
 
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top