Terrassa revisarà el seu Pla de Mobilitat amb la vista posada en el Quart Cinturó i l'ampliació dels FGC

L'Ajuntament de Terrassa ha signat un conveni amb la Diputació de Barcelona per revisar el Pla de Mobilitat Urbana del municipi amb l'objectiu d'adaptar-lo a l'escenari que apareixerà fruit de la futura posada en marxa del Quart Cinturó i l'ampliació dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC). El nou document comptarà amb la participació ciutadana vehiculada a través de la Taula de Mobilitat i també aspira a reduir l'accidentalitat i la contaminació a la localitat. Un altre dels punts a treballar serà l'actualització de la xarxa de bus urbà. Tot plegat comptarà amb un pressupost de 120.000 euros que finançaran a parts iguals la Diputació i el consistori.

Segons el regidor d'Urbanisme i Obres Públiques de l'Ajuntament de Terrassa, Jordi Ballart, la mobilitat a la ciutat ha canviat molt en els darrers anys i en el futur experimentarà noves conversions properament amb la posada en marxa de noves infraestructures com l'ampliació de la xarxa de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya. "Fa deu anys que es va elaborar el primer pla i des de llavors fins ara han canviat molts aspectes, els FGC faran que el trànsit del centre es redueixi i la ronda Vallès també farà canviar la situació", ha explicat Ballart que ha afegit que un dels principals aspectes que es treballaran serà la revisió de l'actual xarxa d'autobusos de la ciutat.

Així mateix ha indicat que amb l'aplicació de les mesures que pugui proposar el nou text, s'espera reduir l'accidentalitat, el soroll i el consum energètic. El regidor també ha explicat que el nou pla pretén obtenir el consens de totes les forces polítiques i també de l'opinió pública. Per això s'actualitzarà la Taula de Mobilitat i es duran a terme diferents enquestes i mecanismes de participació per recollir les opinions de la ciutadania.

"Volem que sigui un document participatiu" ha assegurat l'alcalde de Terrassa, Pere Navarro que ha indicat que "la mobilitat és un aspecte que preocupa a la ciutadania".

En els propers quatre mesos els serveis de la Diputació s'encarregaran de recollir informació i durant l'estiu començarà la fase de diagnòstic. Paral·lelament es duran a terme accions per recopilar les impressions dels habitants.
 

L'Ambiciat restarà aparcat fins el 2014

Jordi Ballart ha explicat que el consistori està acabant d'elaborar un pla de promoció de la bicicleta que permetrà donar sortida a tots els aparells que formaven el bicing egarenc, L'Ambiciat. "L'objectiu és que la nova concessió del transport públic que s'aprovarà a principis de 2014 pugui integrar el servei públic de bicicletes i normalitzar-ho de forma que passi a formar part del servei de mobilitat de la ciutat", ha assenyalat.

L'acte també ha comptat amb la presència del president delegat de l'Àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona, Josep Llobet que ha recordat que aquest és el primer ajuntament que revisa el seu Pla de Mobilitat.
 

Font: ACN
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top