Jornada entorn el procés d'implantació de les TIC en l'àmbit de les ciutats intel·ligents

El proper 1 de Juny, a Sant Vicenç dels Horts, i2CAT organitza una jornada al voltant del procés d'implantació de les TIC en l'àmbit de les Ciutats Intel·ligents. Durant l'acte es tindrà l'oportunitat de conèixer de primera mà els diferents agents que intervenen en un projecte de Smart City. Des de la motivació innovadora per part de l'Administració, fins a la instal·lació i manteniment del servei, passant per decidir en què es vol incidir més, quina és la infraestructura necessària, les condicions i els requeriments tècnics, etc.

També es parlarà de diversos casos pràctics, entre ells el desenvolupat a Sant Vicenç dels Horts, ciutat on han desplegat una xarxa de sensors per demostrar una millora de la gestió municipal, així com oferir serveis de valor afegit als seus ciutadans. A partir d'aquesta prova pilot es poden desenvolupar i provar nous serveis en el futur, com ara sistemes de mesura en contenidors de brossa selectiva, gestió automàtica de sistemes de reg en parcs i jardins, mesura del trànsit rodat o serveis d'informació del transport públic urbà


Qualsevol administració local petita pot pensar en tenir una ciutat intel·ligent

Prova d'això és la prova pilot realitzada amb èxit en el municipi de Sant Vicenç dels Horts, que compta amb poc més de 28.000 habitants.

La implantació del Projecte Orange, tot i ser una experiència pilot de dimensions molt modestes, ha posat en relleu que petites administracions locals poden generar avanços significatius en la gestió dels seus serveis bàsics incorporant innovacions tecnològiques en els seus processos a un cost molt reduït.

El desenvolupament d'aquest Projecte es va iniciar el 2007 amb una subvenció de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació (STSI) per efectuar un projecte de sensorització. Amb el temps això ha donat lloc a un petit laboratori de ciutat en què han col·laborat els departaments de recerca de la UPC i de l'Institut Professional Salesians de Sant Vicenç dels Horts a més de la Fundació i2Cat. També s'ha comptat amb la participació de l'operadora de telecomunicacions Orange.
 

Descarregar Programa de la Jornada: DESCARREGAR PDF

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top