El govern de Badalona estudia tancar empreses municipals "que no tenen raó de ser"

El govern del PP de Badalona ha presentat la seva proposta de pressupost pel 2012, de 150,1 MEUR. Això significa una reducció global del 5,93% respecte al de l'any passat. Tot i que les xifres encara no ho reflecteixen, el regidor d'Hisenda, Ramon Riera, ha explicat que s'està estudiant suprimir algunes empreses municipals com Reactivació de Badalona S.A. (Rebasa) que, segons paraules del mateix Riera, "no té raó de ser". Una altra empresa afectada per les retallades és Badalona Comunicació: es planteja reduir un 45% l'assignació pressupostària i acomiadar un 60% de la plantilla. Els treballadors de la ràdio i televisió públiques s'han manifestat aquest dilluns en contra d'aquestes mesures.

Amb les premisses de "l'austeritat" i "l'equilibri financer", el regidor d'Hisenda i Recursos Interns de Badalona, Ramon Riera, ha presentat aquest dilluns el pressupost municipal pel 2012 a l'Ajuntament de Badalona. Es tracta d'un primer document elaborat pel govern municipal, que ara haurà de buscar la complicitat d'algun dels grups municipals de l'oposició per poder-lo aprovar definitivament.

La xifra global del pressupost és de 150,1 MEUR, un 5,93% menys que l'any passat. Les principals retallades, segons ha detallat Riera són en el capítol de personal, que cau un 8,35% gràcies a la no reposició de places vacants a la plantilla, la reducció de les hores extraordinàries i de complements de productivitat.

També es redueix al voltant d'aquesta xifra, un 8,34% la despesa corrent i la contractació de serveis. En aquest punt, Riera ha esmentat el cas de la contracte de la neteja, que ja es va anunciar fa uns dies que es reduïa un 20%. "Podem tenir Badalona neta amb menys despesa", ha dit. Segons Riera s'estan revisant tots els contractes per "reduir preus sense reduir servei".

A nivell intern, les principals àrees afectades seran les empreses municipals. Al marge del cas de Badalona Comunicació, que veurà reduïda l'aportació de l'Ajuntament en un 45% i es preveu que s'acomiadin uns 40 treballadors, el 60% de la plantilla, Riera ha comentat aquest dilluns que s'està estudiant el tancament complet d'altres empreses municipals.

Tot i que no ha volgut concretar quines empreses i a quants treballadors afectaria la mesura, Riera ha volgut deixar clar que empreses com Rebasa "no tenen raó de ser" i que la feina que fa és "prescindible" perquè es pot assumir des de les diferents àrees de l'Ajuntament. Riera és partidari d'acabar amb la despesa "supèrflua" de soca-rel per poder encarar el 2013 amb unes altres perspectives millors.
 

Perilla la gratuïtat dels llibres de text

També perilla pel pròxim mes de setembre la gratuïtat dels llibres de text, una promesa electoral del PP que ja no es va complir el primer any i que pel segon any de mandat tampoc està garantit. Fer-ho suposa una despesa d'entre 2 MEUR i 3 MEUR que l'Ajuntament no té. Tot i això, Riera ha explicat que confien en rebre subvencions d'altres administracions per poder complir amb aquest compromís.
 

Font: ACN
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top