Inversions del Pla de barris al 2012 de Cervera

La sala dels Quadres de la Paeria de Cervera ha acollit aquest dimarts la reunió anual de la comissió que analitza l'evolució de les actuacions del projecte de revitalització integral del nucli antic de la capital de la Segarra, en el marc del Pla de barris. En la reunió, la Paeria ha presentat l'informe de desenvolupament del projecte d'intervenció integral del nucli antic.

En aquest sentit, s'ha informat que les actuacions de millora urbanística que s'executaran al 2012 són, principalment, la urbanització dels espais a l'entorn de l'antic convent de Sant Domènec, a la plaça de Cal Racó. El passat 7 de febrer es va aprovar l'expedient de contractació, que ara es troba en període d'exposició pública. La Paeria confia que les obres estiguin enllestides abans de la celebració del proper Aquelarre, ja que Cal Racó és un dels principals escenaris de la festa acollint els tres actes de l'espectacle, actuacions musicals i correfocs. L'obra té un pressupost de 346.207 euros i, a més de la subvenció del Pla de barris, rebrà finançament del Pla d'Obres de la Generalitat (PUOSC).

D'altra banda, també està prevista la primera fase de rehabilitació de l'edifici del carrer Major, 13-15, per a que esdevingui un centre cívic i administratiu. Les obres, que les executarà l'Incasòl, començaran al juny i està previst que acabin el maig de 2013. El pressupost és d'1.142.829 euros. En aquests moments s'està buidant el Museu del Blat i la Pagesia, que tenia la seu a l'edifici.

Així mateix, també està previst la urbanització del carrer i la plaça Sant Domènec. Els serveis tècnics de la Paeria han redactat el projecte que s'ha aprovat inicialment i aquest any s'iniciaran les obres, que tenen un pressupost de 376.192 euros.

Pel que fa a la rehabilitació d'edificis, s'ha obert una nova convocatòria per arranjar façanes i cobertes, amb una dotació de 42.700 euros, per a la qual s'han rebut 7 sol·licituds.
 

Programes socials

En el programa per a joves, enguany s'ha traslladat l'Espai Jove de l'antiga caseta de la Creu Roja a l'edifici de l'Espàtula (al carrer Victòria), on es fan activitats per a joves els divendres a la tarda, dissabtes i diumenges, guiades per una dinamitzadora de Joventut. L'emplaçament de l'Espai Jove és provisional fins que s'acabi el centre cívic del carrer Major. Se subvencionaran activitats culturals que dinamitzin el nucli antic, com el 2n Festival de Pasqua de música clàssica catalana.

Per tal de dinamitzar l'activitat econòmica s'obrirà una convocatòria d'ajuts per a comerços del nucli antic i per a emprenedors que vulguin iniciar la seva activitat. Es faran actes de promoció comercial al convent de Sant Domènec i algun acte de foment de l'esport local.
 

Segona pròrroga

Els representants del Departament de Territori i Sostenibilitat han explicat que hi haurà una modificació de la Llei de barris que permetrà a la Paeria de Cervera demanar una segona pròrroga. La pròrroga només serà per a actuacions de millora urbanística i rehabilitació d'edificis, i en quedaran exclosos els programes socials. Les actuacions que entraran en aquest nou període seran la urbanització del carrer Sant Magí, la segona fase del centre cívic i administratiu i les obres menors per concretar que substituiran la segona fase del convent de Sant Domènec.

El projecte de revitalització integral del nucli antic de Cervera va rebre la subvenció del Pla de barris de la Generalitat el juny de 2006, per executar actuacions en quatre anualitats (2006-2010). El desembre de 2010, la Generalitat va aprovar una pròrroga del projecte per als anys 2011-2012.

Les intervencions més destacades que s'han executat són la urbanització del carrer Major (any 2008), la urbanització del carrer Estudi Vell (2011) i la rehabilitació del convent de Sant Domènec (2011). S'ha atorgat subvencions per rehabilitar façanes o cobertes a 27 edificis i a 3 comerços per dinamitzar l'activitat econòmica del nucli antic. També s'han subvencionat activitats culturals com el Festival de Pasqua, el Festival de Música d'Estiu, i la setmana cultural Isagoge, entre d'altres.
 

Font: ACN


 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top